Květáková polévka z vody

Když vaříte květák, třeba si připravíte ten smažený, zůstává voňavý vývar, který je skvělým základem pro polévku.  Počítejte s tím, že voda už je mírně osolená. A také, že potřebujete pár růžic do polévky. Ty si oddělte předem, až budete vařit polévku, neměly by být rozvařené – pokud to není záměr.

kvetakova polevka
Tak jak na to?
Připravíme si napřed světlou jíšku – tak dvě lžíce másla necháme rozpustit, přidáme dvě lžíce hladké mouky, promícháme a chvilku zahříváme, neměla by zhnědnout. Pak přilejeme trochu vývaru – té vody, v níž jsme uvařili květák na obalování a rozmícháme. Vrátíme drobné růžice květáku,  povaříme a můžeme zjemnit mlékem nebo smetanou, nakonec dochutíme muškátovým květem a dozdobit posekanou petrželkou.

Napsat komentář