Cibulové placičky

 

Nemíním dělat díru světa, ale i s jednou cibulí se dají udělat zázraky. Dají se jíst samostatně, můžete k nim udělat třeba jako přílohu bramborovou kaši, takže je to skoro takové přátelsky vegetariánské, můžete z nich udělat přílohu k masu… Napadne vás spousta věcí.

cibulové placicky

.

Potřebujete:

1 velkou cibuli

100 g šunky

50 g strouhaného sýra

100 g hladké mouky

100 ml mléka

1 vejce

lžičku sušeného česneku

tymián

pažitku (a může být i sušená)

sůl

pepř

olej

 

Jak na to:

Cibuli nakrájejte najemno, ale pokud mát ruce trochu volšový jako já, pomůže sekací nástavec tyčového mixeru, jen cibuli nerozšmelcujte úplně na kaši. Šunku nakrájejte na drobné kousky, přidejte do cibule spolu s moukou, vajíčkem, mlékem, sýrem a kořením. Všechno promíchejte a už to vypadá jako těsto na bramborák.

Lžící těsto dávejte na pánvičku s rozpáleným olejem, nebo do lívanečníku, a smažte z obou stran. Pokud se vám podaří vytvořit tenké placičky, jste určitě skvělí, můžete udělat i trochu tlustější „lívance“ a také budete mít úspěch. Když se u toho pečení nezakecáte, povedou se pěkně dozlatova. To není o mlčení, ale o tom, že si placičky pozorně hlídáte.

Hotovo.

Dobrou chuť.


Tak mě hned napadá, že by se místo šunky mohla v placičkách objevit i jiná přísada, třeba nakrájená uzená krkovička nebo možná i pikantnější klobása. No, nemám to vyzkoušené, ale za pokus takové proměna stojí a jistě i na tyhle varianty také dojde.

 

Jo, i s jednou cibulí se dá udělat dobrá večeře. Vyjde vám tak na pět šest placiček. Záleží na tom, jaké množství těsta dáváte do jedné dávky…

jedna cibule

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..