Pomalu pečené brambory s kuřecími paličkami aneb Večeře pod čepicí

Nedalo mi to si trochu pohrát se slovíčky, uvidíte. Totiž celý fór tohoto receptu spočívá v tom, že dvě hodiny nesmíte vidět vůbec nic. Ani nahlížet! Ani jedním očkem! Je to recept trochu pro pohodlnější kuchaře, něco ve smyslu vaříme v jednom hrnci. Tady se peče v jednom pekáči. A když servírujete, jste sekáči!

slowly roasted final2_P1080143

Příprava je jednoduchá, všechno je tak trochu brnkačka. Ale jestli začínáte vařit půl hodiny před podáváním večeři, rovnou si namažte chleba.

.

Need:

potatoes

kuřecí paličky

tomato

large onion

5 stroužků česneku

rozmarýn

thyme

salt

pepper

olive oil

1 šálek kuřecího vývaru

bacon

(Že neudávám množství? To odhadnete podle počtu lidí u stolu a jejich apetitu. Mně stačily čtyři brambory, cibule, garlic, rajče a pět kuřecích paliček pro dva lidi. Proč lichý počet paliček? Můžeme si vymyslet historku o tom, který možná bude chtít ještě přidat, ale pravdou je, že v balení, které jsem koupil, byl paliček pět.)

 

How do you:

Oloupeme brambory, cibuli, česnek a všechno nakrájíme. Brambory na plátky, cibuli na plátky a česnek nadrobno nasekáme. Plech na pečení pokapame olivovým olejem. Troubu si zapneme na 150 to 160 ° C.

Nakrájené brambory, cibuli i česnek dáme do větší mísy, přidáme rozmarýn a tymián (po lžičce čerstvých bylinek nebo tak stejně sušených), salt, přidáme mletý černý pepř a decentně promícháme. Rukama je to citlivější, velkou lžící na míchání salátu to ale také jde. Všechno se v míse pěkně propojí. A teď s tím šup na plech!

Rozprostřeme na plechu tu změť brambor, cibule a česneku, přidáme na kolečka nakrájené rajče (ale můžete ho z receptu vypustit, dal jsem ho tam z úsporných důvodů – aby mi nezbylo a estetických – kvůli barvě). Navrch poklademe kuřecí paličky, posolíme a opepříme ještě jednou. Vše zalijeme chicken broth. Fakt si ho připravuju do foroty, protože už jsem na tom tak, že se objevuje v receptech docela často, ke kuřeti sedí a nouzové kostky nechávám stranou pro ty, kterým vaření vývaru nesedí. Můžeme posypat ještě pokrájenou slaninou. Tak a ještě tu zmíněnou čepici.

Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na oněch 150 to 160 ° C for two hours. Po celou dobu troubu neotvíráme! Pak sejmeme alobal a dopečeme tak pět šest minut (the temperature may rise to 180 ° C) podle toho, jak chceme mít kuřecí paličky i brambory dozlatava. A servírujeme.

Enjoy your meal!

 

KROK ZA KROKEM

slowly pečené1_P1080088

Brambory, cibule, tomato…

slowly pečenéP1080090

Nakrájíme na plátky a smícháme všechno v míse…

Submitting baked X P1080094

Rozprostřeme na pekáček…

slowly pečené7_P1080097

Přidáme kuřecí paličky...

slowly pečené5_P1080098

Přidáme plátky rajčete…

slowly roasted 5a_P1080101

Přilijeme kuřecí vývar…

slowly pečené3_P1080102

Ještě posypeme nakrájemnou slaninou, posolíme, popepříme…

slowly roasted alobal_P1080106

Překryjeme alobalem… A pečeme 2 hodiny při teplotě 150 to 160 ° C. Neotvíráme troubu!

slowly roasted alobal2_P1080120

Skoro hotovo! Sejmeme alobal, mírně zvýšíme teplotu a pár minut ještě pečeme.

slowly roasted finals P1080137

Enjoy your meal!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published,,en,Required fields are marked,,en,Name,,en,Website,,en,Save my name,,en,email,,en,and website in this browser for the next time I comment,,en,Privacy Policy,,en. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.