Francouzská cibulačka pro dva

 

Polévka má být dobrá. Tak zkuste třeba tuhle cibulačku a přestože je jenom pro dva, nebude problém nasytit další. Jenom upravíte množství ingrediencí a to odhadnete.

cibulačka P1080393

.

Potřebujete:

cibuli červenou a větší žlutou
100 ml suchého bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
máslo
strouhaný sýr
tymián
pažitku
bagetu
olivový olej
sůl
pepř
voda

 

Jak na to:

Cibule překrojte podélně a nakrájejte napříč, vzniknou měsíčky. Do kastrolu dejte máslo, rozpusťe ho a na něm osmahnete cibuli, aby zesklovatěla. Dejte na chvíli stranou a kastol přikryjte poklicí. Pak vraťte na vařič, přilijte víno, promíchejte a nechte vařit. Můžete přidat tymián, pokud jste zvolili  sušený, opepřete a osolte. Když se víno mírně vyvaří, zalijte cibuli kuřecím vývarem a provařte. Teď je chvilka na čerstvý tymián. Můžete ještě přidat trochu vody.

Plátky bagety osmahněte na oleji, ještě na pánvi na ně dejte strouhaný sýr a pánev přikryjte, nechte stranou dojít.

Při servírování dejte bagetky se sýrem na porci polévky v talíři. Můžete ještě dozdobit pažitkou.

Hotovo!

Dobrou chuť.

cibulačka P1080391

 

 

 

 

Napsat komentář