Bramborák s kysaným zelím a uzeným masem

 

Tenhle recept vlastně vznikl na objednávku a matně si vzpomínám, že se něco podobného u nás také dělávalo. But how? Prescription, ten mi v hlavě neuvízl. Tak si s tím budeme muset poradit. A nemůže to být komplikované, je to prostě bramborák s uzeným a zelím navíc. Brnkačka, dá se říct. A také tak trochu rekonstrukce a dost improvizace. Základ je bramborák, to se dá uhrát.

potato pancakes 01 P1080897

.

Need:

4 potatoes

5 stroužků česneku

2 lžičky majoránky

1 lžička pepře

salt (podle chuti)

2 egg

150 ml mléka

2 1/2 tablespoons flour

250 g uzeného masa (já měl k dispozici krkovičku)

150 until 200 g sauerkraut (případně ho překrájíme)

sádlo

olej

How do you:

Brambory nastrouháme, necháme chvíli stát a pak odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme mléko, egg, majoránku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme mouku. Opět promícháme.

Na troše sádla osmahneme opravdu nadrobno nakrájené uzené maso. Přidáme kysané zelí a chvíli podusíme. Já chvíli beru tak od pěti minut, tady jsem nechal deset.

A pečeme. Decentně. Takže pomalu, žádná divočina. Doporučuju lívanečník, uděláte hned čtyři placky, s mou maličkou pánví je to skoro odvážná akce. Prostě jste pomalejší… Ale můžete péct i na větší pánvi – pak si můžete trhat sousta. Jak chcete.

Pokud chcete připravit bramboráky pro dva, stačí vám tak jedna velká a jedna menší brambora a jedno vejce. Ostatní ingredience uberte úměrně. Jinak strávíte u plotny půl života a druhou půlku budete jíst bramboráky. No, dělám si srandu. Třeba na menší oslavu se hodí udělat tyhle placky, hosty potěší, že mají něco jiného než klasické jednohubky. Ale to už je na vás.


KROK SUN KROK

potato pancakes 02 P1080877Nakrájené uzené, kysané zelí a nastrouhané brambory. To je začátek.

smoked potato P1080878

Uzené orestujeme na troše sádla.

potato pancakes 06 P1080880

Přidáme zelí (můžete ho pokrájet i na menší kousky). Společně podusíme.

potato pancakes 05 P1080881Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, egg, majoránku, kmín a osolíme.

potato pancakes 04 P1080885

Do směsi brambor přidáme dušené zelí a uzené maso…

potato pancakes 04 P1080889

Pečeme na pánvičce s trochou oleje. Tahle má průměr 12 cm, postačující. Můžeme také požít lívanečník, placky bude přirozeně menší, nebo pánev máme placku jako hrom.

potato pancakes 03 P1080890

Placku obrátíme, když jsou patrné okraje už opečené. Při pečení je dobré pánvičku několikrát trhnout, aby se placka nepřilepila a zůstala volná. Otáčení je trochu peklo, ale zkuste to. Teplotu udržujte střední, aby se placky pekly, ale nepálily. Při dávání směsi do pánvičky trochu nasviníte, otáčení placky se také neobejde bez nějakých těch méně estetických záležitostí na plotně. Až vychladne, prostě ji zase pěkně vyčistím…

potato pancakes kick P1080913

Finále!

 

 

Pikantní kuřecí kebab, který prostě nemá chybu

 

Kousky masa a zeleniny na špejli. Skoro známá klasika. Tentokrát si zahrajeme na blízkovýchodní kuchyni, kebab nebo také kebap je z arabštiny a dělá se různých mas, přičemž vepřové Arabové vyloučili ze svého jídelníčku, ale to si dělají škodu. Neřeším jejich problém, když si kebab tentokrát uděláme z kuřecího masa. A můžete tomu říkat třeba i špíz, jako se jídlu na špejli říká v Německu, ražniči jako v Srbsku nebo šašlik jako v Gruzii, Rusku, Arménii, Ázerbajdžánu, Uzbekistánu a na Ukrajině, původně šašlik znali Tatarové. Ale dost úvah. A řecký gyros je jenom příbuzný kebabu. V kebabu prý nikdy vepřové, v gyrosu ano. Ale je to na nás a naší chuti. V každé zemi mají své recepty, zkusme tenhle.

kebab 01 P1080847

.

Need:

5 stroužků česneku, hrubě nasekaného

kousek čerstvého zázvoru, hrubě nasekaného; kousek je tak 1 until 3 cm

1 pomeranč (pro šťávu a trochu kůry, jenom by ta kůra neměla být chemicky ošetřená)

3 jarní cibulky, zase nasekané nahrubo

2 lžíce medu

1 lžíci sojové omáčky

2 lžíce rostlinného oleje

2 kuřecí prsní řízky bez kůže a kosti, nakrájené na kostky

žampiony

cherry rajčátka

1 červenou papriku, zbavenou semínek a nakrájenou na kousky

salt

 

How do you:

Rozmixujeme česnek, zázvor, jarní cibulky do pasty. Přidáme med, šťávu z pomeranče, sojovou omáčku a olej, vše znovu rozmixujeme. Můžete přidat i pomerančovou kůru, nasekanou, aby se lépe mixovala. Jenom musím dodat, jak se to píše všude, že by neměla být chemicky ošetřená. Protože si takové bio pomeranče nepěstuju, riskuju. Pomeranč opláchnu a kůru používám. Tolik, aby mě to ohrozilo zase kůry nepoužívám. Takže je to na vaše vlastní triko! Ale buďte v klidu, kůru můžete koupit i sušenou (doufám, že není ošetřená) a nebo ji úplně vynechat.

Marinádu přelijeme na kostky masa (to můžeme před nakládáním mírně osolit, pokud opravdu trváte na soli v jídle, ale pamatujte, že sojová omáčka také umí své) a necháme marinovat alespoň hodinu, lepší je nechat v chladu přes noc. Maso se mnohem víc provoní.

Než budeme chystat kebab, přidáme k marinovanému masu žampiony, tak na půl hodinky, aby získaly také tu chuť z marinády.

A můžeme napichovat. Na dřevěné špejle napíchneme kuřecí maso, cherry rajče, žampion a kousek papriky. Opékáme na grilovací pánvi z každé strany tak baj voko 7 until 8 minutes. The trick is, že při pečení kebab otáčíme rovnoměrně a také rovnoměrně čas od času poléváme marinádou dokud není kebab rovnoměrně opečen.

Teď už jenom servírovat.

Posypeme kebaby nasekanou jarní cibulkou

Jíme rukama, jako přílohu můžete podávat opečený toastový chléb. Nebo chleba arabský (dá se normálně koupit v supermarketu) a pokud chcete, tak můžete jako přílohu zvolit rýži. To už bych přece jen doporučoval příbor.

A můžete si nabídnout i nějakou dobrou omáčku, třeba itzatziky.

Finished.

Enjoy your meal.


KROK SUN KROK

kebab 04 preparation P1080819

Marinované maso, ke kterému jsme ještě na půl hodiny přidali rozpůlené žampiony, navlékáme na špejli. Střídačka: maso, žampion, červená paprika, cherry rajče a jedeme znova tu samou řadu.

kebab 05 begins to pan P1080817

Teď už dáme na rozpálenou pánev. Vždycky (až na výjimky) přidávám na grilovací pánev trochu oleje.

kebab 03 a pan P1080822 copy

Grilovací pánev má na dně žebra, mezi nimi je trocha oleje, všechno funguje skvěle. Jenom je dobré věci hlídat.

kebab 02 topped P1080828

Při pečení kebab rovnoměrně otáčíme a také ho tu a tam přelijeme zbylou marinádou.

kebab s chlebem P1080853

Před servírováním posypeme kebab nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s arabským chlebem, třeba.

Arabic bread P1080873


Takže arabský chléb, nebo také pita. Dá se koupit, dá se také upéct doma, pokud to máte třeba do Billy daleko. Mám chuť do toho jít a pitu zkusit domácí.


 

Zase to říkám: Jestli se bojíte, že maso kuřecích prsíček je moc suché, můžete to ho naložit alespoň na hodinu (noc je lepší) do podmáslí nebo naložit do obyčejného jogurtu. V případě, že maso marinujete, tak to vlastně ani není tak nutné.

Tzatziky, česká vzpomínka na Řecko

 

Řekové tuhle omáčku milují. A není divu! Jsem také její fanda. Je rychlá, jednoduchá, tastes, skvělá. A hodí se vlastně skoro ke všemu, kde je maso.

 

 

.

Need:

300 g salátové okurky

kelímek řeckého jogurtu (350 g)

1 lžičku citronové šťávy

1 lžíci olivového oleje

 

How do you:

Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastouháme na jemno. Přidáme jogurt a olej. Toss. Salt and pepper, podle chuti.

Přidáme nasekanou pažitku a také nasekaný kopr. A vše pořádně promícháme.

Necháme alespoň hodinu vychladit.

Finished.

Enjoy your meal.

 

Tzatziky můžete servírovat třeba skebabem.

Ředkvičkový salát s okurkou, tak snadný, že už to snadněji snad asi nejde

 

 

Můj oblíbený okurkový salát se solí, pepřem, cukrem a octem má konkurenta, který je sice jenom o trochu složitější, ale stokrát efektnější. A jestli chcete superrychlou večeři, pak je ředkvičkový salát značka Ideál. Vypadá jako večeře (a ne jenom jako salát, což prosím neberte vůči zmiňovanému okurkovému jako urážku), chutný jako večeře, jo, lehká večeře snad i pro vegetariány. A je opravdu snadný, jde to ráz na ráz. Zkuste a uvidíte.

ředkvičkový salát_1_IMG_6229

.

Need:

salátovou okurku

svazek ředkviček (těch bývá tak kolem deseti)

stonek řapíkatého celeru

velkou červenou cibuli

citron (3 lžičky citronové šťávy)

leaf parsley

řepkový olej (6 lžiček)

 

How do you:

Okurku rozkojíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme napříč asi na centimetrové kousky. Ředkvičky rozčtvrtíme, celerový stonek nakrájíme na centimetrové kousky a červenou cibuli na tenká kolečka – pokud se vám cibule vzpírá, překrojte ji podélně a pak zase napříč nakrájejte tenké půlměsíčky. Listovou petrželku nasekáme a vymačkáme si citronovou šťávu, té budeme potřebovat asi tři lžičky.

Citronovou šťávu smícháme s řepkovým olejem. Nakrájenou zeleninu promícháme dohromady v misce, přidáme i petržel a znovu jemně promícháme. A pak zalijeme zálivkou z citronové šťávy a oleje.

A můžeme hned podávat.

Pokud někomu chybí v receptu sůl a pepř, není problém salát dochutit. Ale obejdeme se i bez nich.

A komu nevhovuje, že salát není vychlazený, není problém ho na nějaký čas šoupnout k ledu – ale decentně prosí, žádné mražení, jen hodinka v chladničce by stačila.

Finished.

Enjoy your meal.

ředkvičkový salát_2_IMG_6221

French onion soup for two

 

The soup should be good. So try this must onion soup and although it is only for two, no problem to feed more. Just adjust the amount of ingredients and estimate.

cibulačka P1080393

.

Need:

red onion and more yellow
100 ml dry white wine
200 ml kuřecího vývaru
butter
grated cheese
thyme
Pažitka
baguettes
olive oil
salt
pepper
voda

 

How do you:

Překrojte onions lengthwise and cut across, resulting wedges. Put the butter in a saucepan, dissolve it and saute onion, to zesklovatěla. Put aside for a while and cover with a lid kastol. Then, return to stove, Pour wine, Stir and cook. You can add thyme, pokud jste zvolili sušený, opepřete a osolte. When the wine is slightly boiled, Pour onion chicken broth a provařte. Now is the moment to fresh thyme. You can even add a little water.

Baguette slices, fry in oil, still in the pan to give them the grated cheese and cover the pan, Leave aside occur.

When serving put baguette with cheese per serving soup at the plate. You can even decorate with chives.

Finished!

Enjoy your meal.

cibulačka P1080391

 

 

 

 

Gratinované brambory, francouzské brambory mírně po česku s příchutí Španělska

French potatoes, They remember a senior from school canteens from home. Ale! It vastně potatoes were genuine French! The French potato in fact gives cream. And they are prepared without meat and of raw potatoes! Also I remember them, as they used to do at home - cooked. When the cook, You must wait until cool. And you know the French potatoes with smoked meat or vegetables? It's reportedly just (I doubt) Czech version. French baked potatoes somewhere in France served as an annex, elsewhere as a main course. This recipe for French potatoes and cream from raw potatoes comes from the French region of Dauphiné. But because I wanted to try a completely new taste, I added chorizo. It's actually a Spanish or Catalan specialties. The Portuguese are similar - pudding, but not to be confused with chorizo. Rather, it is the sensitivity with national flavor… So we stay on the Iberian Peninsula and nearby… Just a little farther gouda, But to taste, find, it is not that important, I just fiddled with a bit of topography…

potatoes au gratin 1 P1080368 copy

Garnished with chives are great!

.

Need:

4 potatoes

cup cream

2 stroužky česneku

butter

salt

pepper

nutmeg

60 g goudy, nastrouhané

60 g choriza

(Adjust the amount according to the number of diners, This gives the issue and about four.)

.

How do you:

Portico potatoes and cut into slices. Vlažíme them in a bowl with water (You can now slightly salted). Garlic wiping the, chorizo, cut into small pieces.

By misky vlijeme smetanu, then put it in potatoes, we already scedili and dabbed (cloth or paper towel well served), Add the sliced ​​chorizo, salt, pepper, and even add a little nutmeg nastouhaného (Attention, je dost aromatický!). Potatoes should remain submerged in cream! Now we can add more cheese nastouhaný.

The mixture is then filled into the baking dish, we have deleted and butter - garlic! You do not have layers peen, just gently settle spoon. Everything then pour the remaining cream from a bowl. Rozklepneme egg to potatoes and toss. A little straighten.

Place in a preheated oven at 140 ° C and bake 45 until 50 minutes. If you are at the end of cooking potatoes seem too bright, Turn the oven on 160 or even 180 ° C and watch a, to overdo it. The higher the temperature really just a few minutes, insight into the oven disclose moment, When must a baking dish from the oven.

When serving, you can still sprinkle with chopped chives. Not only for refreshment appearance, but also to add additional flavor.

Finished.

Enjoy your meal.

potatoes au gratin 2 P1080363

The last phase of increased temperatures well watch. After all, you want to have a golden crust and not briquette!

CO IT IS chorizopudding? ––>•


Rebound from food: Name something that reminds Dauphiné?

Surely you've heard it in historical films from the French theme. In the tradition of the history of France, the French Crown Prince received at birth territories Dauphiné and the title of dauphin (similarly the English crown prince's title Prince with Wales or the Spanish Crown Prince Prince of Asturias). Dauphin (Erg. [dófén], French dolphin) He was noble title belonging to the firstborn sons of the French King and successors French Throne. The title is used during 1350 until 1791 a1824 until 1830. Second-born sons (in case of death of the other younger sons) French kings gained title Duke of Orleans (franc. Duke of Orleans). Already, I think, that figured both in Angelica… Maybe you have something called the city of Grenoble, City of Winter Olympics 1968, so it is in the Dauphiné.

Winter Olympics 1968?

Jiri Raska in ski jumping on the normal hill for Czechoslovakia won the first ever gold medal, to which the jump on the large hill silver medal added yet. In the memorable hockey game hockey team defeated led by Captain Jozef Golonka after long years of the USSR team, and only one step - one goal in the final match with Sweden - they missed the gold medal. Bronze medal successes have contributed to the collection also skating Hana Mašková. That with the years…

Španělský ptáček bez vytáček

Food, which is known to chronically, not too difficult. Can not miss here, although I will say, that it can handle every. Already, It can handle, But the recipe is still only fit. I've done it a few times, with mixed results. When you have small slices of meat, much can be done about the birds and might prefer to forget. It's actually roll, so you need to package the ingredients into something wrap. Otherwise, you'll go crazy for packaging. I prepared them in a casserole, On the pan, but this time I called the oven.

ptacek 3 P1080320

Do not add chopped parsley…

.

Need:

2 larger slices of beef sirloin

3 lžíce sádla

2 tablespoons flour

mustard

hard-boiled egg

sausage or a cigarette

smoked bacon

3 cibule

pickles

beef broth (This time I had to help out the bathwater concentrated)

salt

pepper

Food string

 

How do you:

Sliced ​​meat tenderize dotenka. Suitable for a food film. Put on the foil sheets, superimpose another film and claw. From the center to the edges. As if Ludek Saturday rozklepával in Joachim rivet… Who did not see the movie, It can do without it. Slices of flattening, the nepotrhají, because it prevents the film. However, do not do them beating like crazy.

Remove the foil and season with salt and slices popřepříme. A brush with mustard.

If you have a smaller egg, use the whole or greater překrojte half or quarter. Cut the onion into quarters, other onion finely. Small cucumbers let the whole, greater lengthwise into quarters. Sausage nekrájíme, just adjust the length, to fit into the spire, while it was still on the wafer to remain free edge. When you're packing, understand why. It's just more comfortable.

Sliced ​​onions with mustard lay them, cucumber, sausage, You can still add the loin smoked bacon, and remember no eggs.

And now we start packing spire. Let's start scrolling meat tightly to content, Turn up the edges of the wafer, has created a kind of pocket, otherwise you have everything fall apart when packaging. Package meat food outweigh string. I tried only frequently mentioned toothpicks, But much will it not work out, a bird in a cage with a string of better handled.

Bacon cut into small cubes, Heat a saucepan or lard in a pan and add the bacon, after a while and finely chopped onion. Cook and stir, until onions turn brown.

Now is the turn of smaller maneuver, if you do casserole, that would stand in a hot oven. Honestly - casserole with artificial handles've never had the courage to put it in the oven.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Přendáme onion to pan base, Put the birds and pour a little broth or water, just enough, to bulb did not burn in the oven. Put in oven and bake for about 15 until 20 minutes, that the meat was overcast and won golden color. Rotate bird in the pan during baking it does not hurt. Then remove the pan, pour broth and, It has submerged birdies and three čtrtin, then retract (I do not even know, if my pan had a lid ever, serve to cover the aluminum foil caps). We put back into the oven and simmer for about 45 until 50 minutes.

Stuffed birds Set aside and fold, so totally not cool, Pour the juice back into the saucepan or frying pan and, stirring occasionally we reduce. Then add flour, fry, Mix a tablespoon of mustard and even pour broth, or hot water, if you add a little pickled cucumber, juice will taste better. Prošleháme whisk the juice and simmer about 30 minutes. Then strain the juice through a fine sieve and return to the stove.

The other day I came across a recipe, which recommended to add at the end of chopped capers. So I prepare them in the finals and they totally forgot. I think, that the exam is it.

Status season with more salt, pepper and perhaps a bit of a pickle, Let boil a minute. Do juices back birdies, retract and remove from the stove.

Finished!

Serve with rice.

Enjoy your meal.

 

KROK SUN KROK:

ptacek 4 P1080295

On the first hot lard to fry the chopped bacon Kotick, to begin vitreous, then add finely chopped cibului and restujeme, to obtain onion is golden brown.

ptacek 5 P1080297 Onion base filled into a baking dish, Put the wrapped birds, add about two ounces to water (just enough, that did not burn during cooking onion), dáme do trouby předehřáté na teplotu 200 °C a pečeme nezakryté asi 15 until 20 minutes, that meat overcast.

ptace 6 P1080300

Remove from the oven, birds and pour broth, that about three quarters immersed, Cover with lid or aluminum foil and put in the oven. Bake 45 until 50 minutes.

ptacek 7P1080308

Birds set aside (Cover is, so not cool down too), Onion juice pour into the pan, zredukujeme až na tuk, we mix flour, fry, mix a tablespoon of mustard and pour broth. Prošleháme. Simmer. We can also add a little pickled cucumber. Simmer yet 30 minutes, then strain it through a fine sieve. Return to pan, salt, pepper, the birds come back and we have a bit of a pickle kápnout. Then cover and parking.

ptacek 1 P1080325

Egg, pair, cibule, cucumber - well hidden in the massive spire. Enjoy the Spanish bird…

 

Pikantní kuřecí prsní řízek s růžičkovou kapustou a těstovinami

Růžičková kapusta mě lákala až nalákala. Pikatnost jídlu dodávají vločky chilli a časově jde o nenáročnou večeři, takže pokud máte po ruce domácí kuřecí vývar, můžete se pustit do vaření. Recept je pro dva, ale jednoduše si ingredience znásobíte pro větší rodinu. Spíše přidáte hlavně víc masa a kapustiček.

pikantní kuřecí řízek11_P1080242

Překvapivě jednoduchá a efektní večeře, určitě žádná nuda…

.

Need:

kuřecí prsní řízek (vystačil jsem si opravdu s jedním)

2 lžíce oleje (nasadil jsem řepkový, může být i slunečnicový)

3 lžíce másla

lžičku soli

1/2 lžičky mletého černého pepře

střední červenou cibuli

4 stroužky česneku

10 kapustiček

šálek kuřecího vývaru

vločky chilli

1 a 1/2 lžičky citronové šťávy

leaf parsley

1/3 šálku strouhaného parmezánu

těstoviny

 

Kuřecí prsní řízek mi někdy při vaření dělá neplechu a je tužší, proto maso předem zvláčňuji naložením do podmáslí nebo stačí i do obyčejného jogurtu. Maso šoupnu do mikrotenového sáčku, přidám podmáslí nebo jogurt, zakroutím tomu krkem, prohňahňám, aby maso pěkně obalilo, zakroutím tomu krkem, čímž se vytvoří jistý tlak – ale nepřežeňte to, jinak budete mít v ruce bombu, která praskne a veškerý obsah najde všude možně na sobě i v kuchyni. Sáček pojistím ještě jedním, pevnějším a šup s tím do chladničky na nějaký čas. Stačí dvě hodiny, když to stihnete udělat ráno, večer je maso nachystané. Pak ho opláchnu ve studené vodě a jde se na věc. Chvilku mi trvalo pořídit mušle, které jsem k jídlu umanutě chtěl, ale teprve, když jsem to vzdal a smířil se s jinými těstovinami, zakopl jsem na poslední chvíli v obchodě právě o mušle, takže spokojenost.

 

Jak na to:

Kuřecí řízek posolte a opepřete z obou stran, na pánvi si rozehřejte lžíci oleje se lžící másla na střední teplotě a řízek opečte, about 4 until 5 minutes each side. Pak maso dejte stranou a nechte 5 minut odpočívat. Potom nakrájejte řízek na plátky.

Nakrájete si červenou cibuli nadrobno, nasekejte česnek i petržel a kapustičky nakrájejte na čtvrtiny (konce košťálů kapustiček můžete předtím seříznout).

Do pánve, kde jste pekli kuře přidejte zbývající lžíci oleje, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a orestujte, přidejte nasekaný česnek, kapustičky nakrájené na čtvrtiny, vývar a vločky chilli (carefully, jsou pořád ostré, tak jen tolik, kolik snesete – prostě decentně!). Promíchejte, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minutes, aby kapustičky změkly.

Pak přidejte na plátky nakrájený kuřecí řízek, citronovou šťávu, nasekanou petržel, parmezán a zbývající dvě lžíce másla, osolte a opepřete. Promíchejte a dejte stranou, nechte ještě chvilku zakryté.

V osolené vodě uvařte těstoviny, moje mušle se podle návodu na sáčku vaří 12 until 14 minutes, tak jim to dopřejte. Když jste je začali vařit v momentě než jste začali restovat cibuli, vyjde vám to časově akorát…

Přidejte k porci plátek citronu a je hotovo.

Enjoy your meal.

 

KROK ZA KROKEM

pikantní kuřecí řízek_P1080215

Kuřecí prsní řízek osolený a opepřený osmahneme z obou stran na lžíci oleje a lžíci másla. Plamen je na střední teplotě. Na každé straně pečeme asi 4 until 5 minutes. Pak maso dáme stranou a necháme 5 minut odpočívat.

pikantní kuřecí řízek2_P1080220

Do výpeku přilejeme zbývající lžíci oleje a vložíme najemno nakrájenou červenou cibuli a orestujeme.

piikantní kuřecí řízek3_P1080224

Přidáme po chvilce nasekaný česnek a zamícháme.

pikantní kuřecí řízek4_P1080225

Do cibulky s česnekem přidáme na čtvrtina nakrájené růžičkové kapustičky a kuřecí vývar.

pikantní kuřecí řízek5_P1080227

Přidáme vločkové chilli. Toss, přiklopíme a vaříme asi 5 minutes.

pikantní kuřecí řízek6_P1080229

Maso nakrájíme na plátky.

pikantní kuřecí řízek7_P1080233

Plátky masa vložíme do pánve s kapustičkami.

pikantní kuřecí řízek8_P1080235

Přidáme zbývající dvě lžíce másla, citronovou šťávu a nasekanou listovou petržel. Salt and pepper.

pikantní kuřecí řízek9_P1080238

Přidáme nastrouhaný parmazán. Toss.

pikantní kuřecí řízek 9a10_P1080244

 

Finished. Přidáme na talíř k uvařeným mušlím, dozdobíme plátkem citronu.

 

 

 

Pomalu pečené brambory s kuřecími paličkami aneb Večeře pod čepicí

Nedalo mi to si trochu pohrát se slovíčky, uvidíte. Totiž celý fór tohoto receptu spočívá v tom, že dvě hodiny nesmíte vidět vůbec nic. Ani nahlížet! Ani jedním očkem! Je to recept trochu pro pohodlnější kuchaře, něco ve smyslu vaříme v jednom hrnci. Tady se peče v jednom pekáči. A když servírujete, jste sekáči!

pomalu pečené final2_P1080143

Příprava je jednoduchá, všechno je tak trochu brnkačka. Ale jestli začínáte vařit půl hodiny před podáváním večeři, rovnou si namažte chleba.

.

Need:

potatoes

kuřecí paličky

tomato

large onion

5 stroužků česneku

rozmarýn

thyme

salt

pepper

olive oil

1 šálek kuřecího vývaru

bacon

(Že neudávám množství? To odhadnete podle počtu lidí u stolu a jejich apetitu. Mně stačily čtyři brambory, cibule, garlic, rajče a pět kuřecích paliček pro dva lidi. Proč lichý počet paliček? Můžeme si vymyslet historku o tom, který možná bude chtít ještě přidat, ale pravdou je, že v balení, které jsem koupil, byl paliček pět.)

 

How do you:

Oloupeme brambory, cibuli, česnek a všechno nakrájíme. Brambory na plátky, cibuli na plátky a česnek nadrobno nasekáme. Plech na pečení pokapame olivovým olejem. Troubu si zapneme na 150 až 160 °C.

Nakrájené brambory, cibuli i česnek dáme do větší mísy, přidáme rozmarýn a tymián (po lžičce čerstvých bylinek nebo tak stejně sušených), salt, přidáme mletý černý pepř a decentně promícháme. Rukama je to citlivější, velkou lžící na míchání salátu to ale také jde. Všechno se v míse pěkně propojí. A teď s tím šup na plech!

Rozprostřeme na plechu tu změť brambor, cibule a česneku, přidáme na kolečka nakrájené rajče (ale můžete ho z receptu vypustit, dal jsem ho tam z úsporných důvodů – aby mi nezbylo a estetických – kvůli barvě). Navrch poklademe kuřecí paličky, posolíme a opepříme ještě jednou. Vše zalijeme chicken broth. Fakt si ho připravuju do foroty, protože už jsem na tom tak, že se objevuje v receptech docela často, ke kuřeti sedí a nouzové kostky nechávám stranou pro ty, kterým vaření vývaru nesedí. Můžeme posypat ještě pokrájenou slaninou. Tak a ještě tu zmíněnou čepici.

Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na oněch 150 až 160 °C dvě hodiny. Po celou dobu troubu neotvíráme! Pak sejmeme alobal a dopečeme tak pět šest minut (teplotu můžeme zvýšit na 180 °C) podle toho, jak chceme mít kuřecí paličky i brambory dozlatava. A servírujeme.

Enjoy your meal!

 

KROK ZA KROKEM

pomalu pečené1_P1080088

Brambory, cibule, tomato…

pomalu pečenéP1080090

Nakrájíme na plátky a smícháme všechno v míse…

poalu pečené X P1080094

Rozprostřeme na pekáček…

pomalu pečené7_P1080097

Přidáme kuřecí paličky...

pomalu pečené5_P1080098

Přidáme plátky rajčete…

pomalu pečené 5a_P1080101

Přilijeme kuřecí vývar…

pomalu pečené3_P1080102

Ještě posypeme nakrájemnou slaninou, posolíme, popepříme…

pomalu pečené alobal_P1080106

Překryjeme alobalem… A pečeme 2 hodiny při teplotě 150 až 160 °C. Neotvíráme troubu!

pomalu pečené alobal2_P1080120

Skoro hotovo! Sejmeme alobal, mírně zvýšíme teplotu a pár minut ještě pečeme.

pomalu pečené finále P1080137

Enjoy your meal!

 

 

 

 

Cibulové placičky

 

Nemíním dělat díru světa, ale i s jednou cibulí se dají udělat zázraky. Dají se jíst samostatně, you do need them as a side dish mashed potatoes, so it's pretty much a vegetarian friendly, You can make them annex to meat… Can you think of a lot of things.

cibulové placicky

.

Need:

1 large onion

100 g ham

50 g grated cheese

100 g plain flour

100 ml mléka

1 egg

teaspoon garlic powder

thyme

Pažitka (and may be dried)

salt

pepper

olej

 

How do you:

Finely chop the onion, but if cinnamate hands a bit as I Volšovy, help cutting attachment rod mixer, Only onions nerozšmelcujte completely to mush. Ham cut into small pieces, add the onion together with flour, egg, milk, cheese and spices. Mix everything and now it looks like dough on a potato pancake.

Spoon the dough, take a frying pan with hot oil, or griddles, and fry on both sides. If you manage to create a thin pancakes, You certainly great, You can do a little thicker “pancakes” and also you will have success. When in the baking nezakecáte, will be nicely golden brown. This is not about silence, but on this, that the patties carefully patrolled.

Finished.

Enjoy your meal.


So I immediately think of, that instead of ham to the pancakes appear as other additives, must be sliced ​​smoked pork or maybe even racier sausage. No, I have tried it, But for such a transformation attempt is worth and certainly for these variations also occur.

 

Already, and one onion can make a good dinner. You get so five, six patties. Helpful in this, the amount of test gives one dose…

jedna cibule

Kuřecí minizávitky s přílohou sucotash

whether seeking, as seeking, succotash not find translation for, so we will prepare succotash. It is supposedly the food of American Indians, then it was very popular during the Great Depression in the US and it's also food for Thanksgiving Day should be in Pennsylvania or New Angli. In some parts of US south is any mixture vegetable prepared with beans, ready for lard, butter or oil called sucotash.

Recipe is a variation, I added my, because those around the world traveling lima beans, Thus, the Lima beans (yes we are in Peru), which today are grown mainly in Madagascar, just in this country,. So serve green beans. Who does not want to delay the cooking pods, reaches for a can. And with the further component, substantial, corn, It's the same.

Ale pozor! It's quick and tasty!

succotash

.

Need:

chicken breasts or chicken thigh fillet

bacon

a can of green beans

small can of corn

cup cream

kuřecí vývar

cibuli

3 stroužky česneku

2 tablespoons flour

salt

pepper

thyme (dried, fresh but has a stronger taste)

olej (slunečnicový, rapeseed, olive)

toothpicks

baking paper

 

How do you:

Chicken fillet cut into smaller pieces, to be well packaged bacon. gently messenger, add a little thyme and pack them in bacon. Protknete párátkem, to unpack. Heat the pan with two tablespoons of oil over medium heat and cook the fillets on both sides:

závitek1

Pan aside. Opečené závitky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C:

závitek2

Pečte při teplotě 180 °C asi 10 minutes:

závitek3

At pan with oil, where you are toasting rolls, Put chopped bacon into strips and after a while, add finely chopped onion and garlic, thyme and cook for a minute:

závitek5

Add the flour and cook for about 1 minutu. Then, add a cup of chicken broth (really him doing in advance) and bring to a boil. Reduce the heat and let the pan green beans and corn, Allow about restovat 2 minuty a přilijte smetanu (sparingly, It may not be a whole cup):

závitek4

You can even add pepper and dosolit.

Finished!

Sucotash Serve with chicken minizávitky:

závitek6

Portion for one.

Enjoy your meal!


You can also add a few cherry tomatoes, přepůlených, even jalapeno pepper. They are also variants without broth and cream. But there are beans and corn.

So far I have not tried:

Heat the oil in a pan and a little butter, Add garlic and onion and cook, to onions translucent. Then add the chopped red pepper, zucchini and beans and maize. Season with salt and pepper, cook until vegetables are tender, about 10 minutes. stir in herbs. Maybe fresh sage and thyme, or basil.

It can be eaten alone, with meat, or checkout slices of crispy bacon.

 

 

 

 

Kuřecí vývar do foroty i k večeři, jak libo, libo-li

 

Kdykoli narazíte v receptu na položku “vývar”, musíte volit, zda do jídla přihodíte koupenou kostku nebo budete připraveni a vývar máte nachystaný. Ono to dá trošku práce, ale zase ne tolik. Jen s tou možností musíte počítat. Může být zeleninový, hovězí nebo drůbeží, tedy v našem případě kuřecí.

vývar

.

Need:

kuřecí skelet, nebo kousky kuřete

mrkev

cibuli

řapíkatý celer

celé nové koření

celý černý pepř

salt

vývarP1080173

.

How do you:

Kuřecí skelet vložíte do vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne tvořit pěna, a ona začne, odstraníme jí pomocí naběračky nebo velké lžíce. K vývaru přidejte koření, stačí tak dvě kuličky nového koření, tři kuličky pepře a přidejte nakrájenou zeleninu. Cibuli půlím, ale nechám jí slupku, která pevně drží. Mírně vývar přisoluji (tuhle jsem na sůl nějak zapoměl, tak vznikl vývar bez soli…) Nechte vařit. Tu a tam se ještě objeví pěna, tak jsi znovu odstraníme. Vaříme pomalu, stačí tak asi 2 hodiny. Vyndáme kuře i zeleninu a vývar přecedíme přes plátýnko. Já z nouze používám kuchyňské papírové utěrky.

A teď máte dvě možnosti.

Buď si vývar zamrazíte pro další použití, nebo uchováte ve sklenicích v ledničce pro případ až narazíte v receptu právě na vývar, nebo si uděláte polévku. To pak kuřecí maso oberete, zeleninu nakrájíte a vrátíte do vývaru. Když přidáte ještě spařené oloupané rajče, už je to polévka. Nebo přihodíte trochu vlasových nudlí. Stačí dochutit solí a pepřem.

Finished!

Enjoy your meal.

 

vývar zelenina

Zelenina do vývaru.

vývar_polévka_P1080208

Kuřecí vývar s masem, zeleninou a vlasovými nudličkami.

 

 

Hranolky dvakrát prané

 

When I came across this recipe, lured me. And also stopped. he understood. Then I still had to cope with English, but I think, I was hit. The trick supple chips is that, You fry it in oil, and then rinse out.

hranolky

.

Need:

potatoes

řepkový olej, or sunflower

fresh rosemary

salt

 

How do you:

peel the potatoes, Cut into strips, may help easy movement, But the knife two or three servings připtavíte easily. French fries soak in cold water, let them bathe and 5 minutes, Then Rinse under running water.

Heat the upper layer of oil, just as well a wok fries, blotted least in kitchen paper towel, Put into oil. It should not be too hot, Chips need to be lightly fried, not přepražené. It should be enough 5 minutes, to be soft and zezlátlé. Remove from oil and now Do not worry - wash them again in cold water. drip, dry towel.

Put on a baking sheet baking paper, přendejte fries, add a sprig of rosemary, you can chop, a osolte. Bake at 180 ° C until golden brown.

Once these chips taste, you know, that's right. A byte is not the smell that fastfoodovský. conversely!

hranolky2

You can serve with frieschicken nuggets.