Bramborák s kysaným zelím a uzeným masem

 

Tenhle recept vlastně vznikl na objednávku a matně si vzpomínám, že se něco podobného u nás také dělávalo. But how? Prescription, he told me in & nbsp; the head jammed. So with & nbsp; that we have to cope. A nemůže to být komplikované, je to prostě bramborák s uzeným a zelím navíc. Brnkačka, dá se říct. A také tak trochu rekonstrukce a dost improvizace. Základ je bramborák, to se dá uhrát.

bramboráčky 01 P1080897

.

Need:

4 potatoes

5 stroužků česneku

2 lžičky majoránky

1 lžička pepře

salt (podle chuti)

2 egg

150 ml mléka

2 a 1/2 lžíce hladké mouky

250 g uzeného masa (I had to & nbsp; There collars)

150 until 200 g sauerkraut (případně ho překrájíme)

sádlo

olej

How do you:

Brambory nastrouháme, necháme chvíli stát a pak odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme mléko, egg, majoránku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme mouku. Opět promícháme.

Na troše sádla osmahneme opravdu nadrobno nakrájené uzené maso. Přidáme kysané zelí a chvíli podusíme. Já chvíli beru tak od pěti minut, tady jsem nechal deset.

A pečeme. Decentně. Takže pomalu, žádná divočina. Doporučuju lívanečník, uděláte hned čtyři placky, s & nbsp; my tiny pan is almost courageous actions. Prostě jste pomalejší… Ale můžete péct i na větší pánvi – pak si můžete trhat sousta. Jak chcete.

Pokud chcete připravit bramboráky pro dva, stačí vám tak jedna velká a jedna menší brambora a jedno vejce. Ostatní ingredience uberte úměrně. Jinak strávíte u plotny půl života a druhou půlku budete jíst bramboráky. No, dělám si srandu. Třeba na menší oslavu se hodí udělat tyhle placky, hosty potěší, že mají něco jiného než klasické jednohubky. Ale to už je na vás.


KROK SUN KROK

bramboráčky 02 P1080877Nakrájené uzené, kysané zelí a nastrouhané brambory. To je začátek.

bramboráčky uzené P1080878

Uzené orestujeme na troše sádla.

bramboráčky 06 P1080880

Přidáme zelí (můžete ho pokrájet i na menší kousky). Společně podusíme.

bramboráčky 05 P1080881Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, egg, majoránku, kmín a osolíme.

bramboráčky 04 P1080885

Do směsi brambor přidáme dušené zelí a uzené maso…

bramboráčky 04 P1080889

Bake in a pan with & nbsp; a little oil. Tahle má průměr 12 cm, postačující. Můžeme také požít lívanečník, placky bude přirozeně menší, nebo pánev máme placku jako hrom.

bramboráčky 03 P1080890

Placku obrátíme, když jsou patrné okraje už opečené. Při pečení je dobré pánvičku několikrát trhnout, aby se placka nepřilepila a zůstala volná. Otáčení je trochu peklo, ale zkuste to. Teplotu udržujte střední, aby se placky pekly, ale nepálily. Při dávání směsi do pánvičky trochu nasviníte, otáčení placky se také neobejde bez nějakých těch méně estetických záležitostí na plotně. Až vychladne, prostě ji zase pěkně vyčistím…

bramboráčky kopa P1080913

Finále!

 

 

Pikantní kuřecí kebab, který prostě nemá chybu

 

Kousky masa a zeleniny na špejli. Skoro známá klasika. Tentokrát si zahrajeme na blízkovýchodní kuchyni, kebab nebo také kebap je z arabštiny a dělá se různých mas, přičemž vepřové Arabové vyloučili ze svého jídelníčku, ale to si dělají škodu. Neřeším jejich problém, když si kebab tentokrát uděláme z kuřecího masa. A můžete tomu říkat třeba i špíz, jako se jídlu na špejli říká v Německu, ražniči jako v Srbsku nebo šašlik jako v Gruzii, Rusku, Arménii, Ázerbajdžánu, Uzbekistánu a na Ukrajině, původně šašlik znali Tatarové. Ale dost úvah. A řecký gyros je jenom příbuzný kebabu. V kebabu prý nikdy vepřové, v gyrosu ano. Ale je to na nás a naší chuti. V každé zemi mají své recepty, zkusme tenhle.

kebab 01 P1080847

.

Need:

5 stroužků česneku, hrubě nasekaného

kousek čerstvého zázvoru, hrubě nasekaného; kousek je tak 1 until 3 cm

1 pomeranč (pro šťávu a trochu kůry, jenom by ta kůra neměla být chemicky ošetřená)

3 jarní cibulky, zase nasekané nahrubo

2 lžíce medu

1 lžíci sojové omáčky

2 lžíce rostlinného oleje

2 kuřecí prsní řízky bez kůže a kosti, nakrájené na kostky

žampiony

cherry rajčátka

1 červenou papriku, zbavenou semínek a nakrájenou na kousky

salt

 

How do you:

Rozmixujeme česnek, zázvor, jarní cibulky do pasty. Přidáme med, šťávu z pomeranče, sojovou omáčku a olej, vše znovu rozmixujeme. Můžete přidat i pomerančovou kůru, nasekanou, aby se lépe mixovala. Jenom musím dodat, jak se to píše všude, že by neměla být chemicky ošetřená. Protože si takové bio pomeranče nepěstuju, riskuju. Pomeranč opláchnu a kůru používám. Tolik, aby mě to ohrozilo zase kůry nepoužívám. Takže je to na vaše vlastní triko! Ale buďte v klidu, kůru můžete koupit i sušenou (doufám, že není ošetřená) a nebo ji úplně vynechat.

Marinádu přelijeme na kostky masa (to můžeme před nakládáním mírně osolit, pokud opravdu trváte na soli v jídle, ale pamatujte, že sojová omáčka také umí své) a necháme marinovat alespoň hodinu, lepší je nechat v chladu přes noc. Maso se mnohem víc provoní.

Než budeme chystat kebab, přidáme k marinovanému masu žampiony, tak na půl hodinky, aby získaly také tu chuť z marinády.

A můžeme napichovat. Na dřevěné špejle napíchneme kuřecí maso, cherry rajče, žampion a kousek papriky. Opékáme na grilovací pánvi z každé strany tak baj voko 7 until 8 minutes. Fígl je v tom, že při pečení kebab otáčíme rovnoměrně a také rovnoměrně čas od času poléváme marinádou dokud není kebab rovnoměrně opečen.

Teď už jenom servírovat.

Posypeme kebaby nasekanou jarní cibulkou

Jíme rukama, jako přílohu můžete podávat opečený toastový chléb. Nebo chleba arabský (dá se normálně koupit v supermarketu) a pokud chcete, tak můžete jako přílohu zvolit rýži. To už bych přece jen doporučoval příbor.

A můžete si nabídnout i nějakou dobrou omáčku, třeba i tzatziky.

Finished.

Enjoy your meal.


KROK SUN KROK

kebab 04 příprava P1080819

Marinované maso, ke kterému jsme ještě na půl hodiny přidali rozpůlené žampiony, navlékáme na špejli. Střídačka: maso, žampion, červená paprika, cherry rajče a jedeme znova tu samou řadu.

kebab 05 začíná na pánvi P1080817

Teď už dáme na rozpálenou pánev. Vždycky (až na výjimky) přidávám na grilovací pánev trochu oleje.

kebab 03 na pánvi P1080822 kopie

Grilovací pánev má na dně žebra, mezi nimi je trocha oleje, všechno funguje skvěle. Jenom je dobré věci hlídat.

kebab 02 přelitý P1080828

Při pečení kebab rovnoměrně otáčíme a také ho tu a tam přelijeme zbylou marinádou.

kebab s chlebem P1080853

Před servírováním posypeme kebab nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s arabským chlebem, třeba.

arabský chléb P1080873


Takže arabský chléb, nebo také pita. Dá se koupit, dá se také upéct doma, pokud to máte třeba do Billy daleko. Mám chuť do toho jít a pitu zkusit domácí.


 

Zase to říkám: Jestli se bojíte, že maso kuřecích prsíček je moc suché, můžete to ho naložit alespoň na hodinu (noc je lepší) do podmáslí nebo naložit do obyčejného jogurtu. V případě, že maso marinujete, tak to vlastně ani není tak nutné.

Tzatziky, česká vzpomínka na Řecko

 

Řekové tuhle omáčku milují. A není divu! Jsem také její fanda. Je rychlá, jednoduchá, tastes, skvělá. A hodí se vlastně skoro ke všemu, kde je maso.

 

 

.

Need:

300 g salátové okurky

kelímek řeckého jogurtu (350 g)

1 lžičku citronové šťávy

1 lžíci olivového oleje

 

How do you:

Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastouháme na jemno. Přidáme jogurt a olej. Toss. Osolíme a opepříme, podle chuti.

Přidáme nasekanou pažitku a také nasekaný kopr. A vše pořádně promícháme.

Necháme alespoň hodinu vychladit.

Finished.

Enjoy your meal.

 

Tzatziky můžete servírovat třeba s kebabem.

Ředkvičkový salát s okurkou, tak snadný, že už to snadněji snad asi nejde

 

 

Můj oblíbený okurkový salát se solí, pepřem, cukrem a octem má konkurenta, který je sice jenom o trochu složitější, ale stokrát efektnější. A jestli chcete superrychlou večeři, pak je ředkvičkový salát značka Ideál. Vypadá jako večeře (a ne jenom jako salát, což prosím neberte vůči zmiňovanému okurkovému jako urážku), chutný jako večeře, jo, lehká večeře snad i pro vegetariány. A je opravdu snadný, jde to ráz na ráz. Zkuste a uvidíte.

ředkvičkový salát_1_IMG_6229

.

Need:

salátovou okurku

svazek ředkviček (těch bývá tak kolem deseti)

stonek řapíkatého celeru

velkou červenou cibuli

citron (3 lžičky citronové šťávy)

leaf parsley

řepkový olej (6 lžiček)

 

How do you:

Okurku rozkojíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme napříč asi na centimetrové kousky. Ředkvičky rozčtvrtíme, celerový stonek nakrájíme na centimetrové kousky a červenou cibuli na tenká kolečka – pokud se vám cibule vzpírá, překrojte ji podélně a pak zase napříč nakrájejte tenké půlměsíčky. Listovou petrželku nasekáme a vymačkáme si citronovou šťávu, té budeme potřebovat asi tři lžičky.

Citronovou šťávu smícháme s řepkovým olejem. Nakrájenou zeleninu promícháme dohromady v misce, přidáme i petržel a znovu jemně promícháme. A pak zalijeme zálivkou z citronové šťávy a oleje.

A můžeme hned podávat.

Pokud někomu chybí v receptu sůl a pepř, není problém salát dochutit. Ale obejdeme se i bez nich.

A komu nevhovuje, že salát není vychlazený, není problém ho na nějaký čas šoupnout k ledu – ale decentně prosí, žádné mražení, jen hodinka v chladničce by stačila.

Finished.

Enjoy your meal.

ředkvičkový salát_2_IMG_6221

French onion soup for two

 

The soup should be good. Tak zkuste třeba tuhle cibulačku a přestože je jenom pro dva, no problem to feed more. Jenom upravíte množství ingrediencí a to odhadnete.

cibulačka P1080393

.

Need:

cibuli červenou a větší žlutou
100 ml dry white wine
200 ml kuřecího vývaru
butter
grated cheese
thyme
Pažitka
baguettes
olive oil
salt
pepper
voda

 

How do you:

Cibule překrojte podélně a nakrájejte napříč, resulting wedges. Put the butter in a saucepan, rozpusťe ho a na něm osmahnete cibuli, to zesklovatěla. Dejte na chvíli stranou a kastol přikryjte poklicí. Then, return to stove, Pour wine, promíchejte a nechte vařit. You can add thyme, pokud jste zvolili sušený, opepřete a osolte. When the wine is slightly boiled, Pour onion chicken broth a provařte. Now is the moment to fresh thyme. You can even add a little water.

Baguette slices, fry in oil, ještě na pánvi na ně dejte strouhaný sýr a pánev přikryjte, Leave aside occur.

Při servírování dejte bagetky se sýrem na porci polévky v talíři. You can even decorate with chives.

Finished!

Enjoy your meal.

cibulačka P1080391

 

 

 

 

Gratinované brambory, francouzské brambory mírně po česku s příchutí Španělska

French potatoes, ti si starší pamatují ze školních jídelen i z domova. Ale! It vastně potatoes were genuine French! The French potato in fact gives cream. A připravují se bez masa a ze syrových brambor! Also I remember them, jak se doma dělávaly – z vařených. When the cook, You must wait until cool. A že znáte francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou? It's reportedly just (I doubt) Czech version. French baked potatoes somewhere in France served as an annex, elsewhere as a main course. Tenhle recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné. But because I wanted to try a completely new taste, I added chorizo. It's actually a Spanish or Catalan specialties. The Portuguese are similar - pudding, ale nemá se s chorizem zaměňovat. Spíše jde o citlivost s národní příchutí… Takže zůstáváme na Pyrenejském poloostrově a poblíž… Just a little farther gouda, But to taste, find, it is not that important, jen jsem si trochu pohrál s místopisem…

gratinované brambory 1 P1080368 kopie

Garnished with chives are great!

.

Need:

4 potatoes

cup cream

2 stroužky česneku

butter

salt

pepper

nutmeg

60 g goudy, nastrouhané

60 g choriza

(Adjust the amount according to the number of diners, This gives the issue and about four.)

.

How do you:

Brambory sloupeme a nakrájíme na plátky. Vlažíme je do mísy s vodou (You can now slightly salted). Garlic wiping the, chorizo, cut into small pieces.

By misky vlijeme smetanu, then put it in potatoes, které jsme před tím scedili a osušili (cloth or paper towel well served), Add the sliced ​​chorizo, salt, pepper, a ještě přidáme trochu nastouhaného muškátového oříšku (Attention, je dost aromatický!). Potatoes should remain submerged in cream! Now we can add more cheese nastouhaný.

The mixture is then filled into the baking dish, kterou jsme vymazali máslem a – česnekem! You do not have layers peen, just gently settle spoon. Vše pak zalijeme zbylou smetanou z misky. Do brambor rozklepneme vejce a promícháme. A little straighten.

Vložíme do trouby předehřáté na 140 °C a pečeme asi 45 until 50 minutes. If you are at the end of cooking potatoes seem too bright, Turn the oven on 160 nebo i 180 °C a hlídejte si, to overdo it. The higher the temperature really just a few minutes, insight into the oven disclose moment, kdy musí zapékací miska z trouby ven.

When serving, you can still sprinkle with chopped chives. Not only for refreshment appearance, ale i pro přidání další chuti.

Finished.

Enjoy your meal.

gratinované brambory 2 P1080363

The last phase of increased temperatures well watch. Chcete mít přece jenom zlatavou krustičku a ne briketu!

CO IT IS chorizo a pudding? ––>•


Rebound from food: Name something that reminds Dauphiné?

Určitě jste ho slyšeli v historických filmech z francouzskou tématikou. V historii Francie vznikla tradice, že francouzský korunní princ obdržel při svém narození území Dauphiné i s titulem dauphin (similarly the English crown prince's title princ z Walesu or the Spanish Crown Prince kníže z Asturie). Dauphin (Erg. [dófén], French dolphin) He was noble title belonging to the firstborn sons of the French King a následníkům French Throne. Titul se používal v letech 1350 until 1791 a 1824 until 1830. Second-born sons (v případě jejich úmrtí další mladší synové) French kings gained title Duke of Orleans (franc. Duke of Orleans). Already, I think, že figurovali oba v Angelice… Maybe you have something called the city of Grenoble, City of Winter Olympics 1968, tak to je v Dauphiné.

Winter Olympics 1968?

Jiri Raska in ski jumping on the normal hill for Czechoslovakia won the first ever gold medal, k níž ve skoku na velkém můstku přidal ještě medaili stříbrnou. V památném hokejovém utkání porazili hokejisté vedení kapitánem Jozefem Golonkou po dlouhých letech tým SSSR a jen krůček – jeden gól v závěrečném utkání se Švédskem – jim chyběl k zisku zlaté medaile. Bronze medal successes have contributed to the collection also skating Hana Mašková. That with the years…

Španělský ptáček bez vytáček

Food, which is known to chronically, not too difficult. Can not miss here, i když mi budete tvrdit, that it can handle every. Already, It can handle, But the recipe is still only fit. I've done it a few times, s různými výsledky. When you have small slices of meat, moc se s tím nedá dělat a na ptáčky možná raději zapomeňte. It's actually roll, takže potřebujete ingredience k zabalení do něčeho zabalit. Jinak u balení budete šílet. Připravoval jsem je v kastrolu, On the pan, but this time I called the oven.

ptacek 3 P1080320

Do not add chopped parsley…

.

Need:

2 larger slices of beef sirloin

3 lžíce sádla

2 tablespoons flour

mustard

hard-boiled egg

sausage or a cigarette

smoked bacon

3 cibule

pickles

beef broth (This time I had to help out the bathwater concentrated)

salt

pepper

Food string

 

How do you:

Sliced ​​meat tenderize dotenka. Suitable for a food film. Put on the foil sheets, překryjete další fólií a klepete. Od středu k okrajům. Jak když Luděk Sobota rozklepával v Jáchymovi nýtek… Who did not see the movie, zvládne to i bez toho. Slices of flattening, the nepotrhají, because it prevents the film. However, do not do them beating like crazy.

Sundáme fólii a plátky posolíme a popřepříme. A potřeme hořčicí.

If you have a smaller egg, use the whole or greater překrojte half or quarter. Cut the onion into quarters, other onion finely. Small cucumbers let the whole, greater lengthwise into quarters. Sausage nekrájíme, just adjust the length, aby se do závitku vešel a přitom by na plátku měl ještě zůstat volný okraj. When you're packing, understand why. It's just more comfortable.

Na plátky s hořčicí poskládáme cibuli, cucumber, sausage, You can still add the loin smoked bacon, a nezpomeneme na vejce.

And now we start packing spire. Začněme rolovat maso těsně k náplni, Turn up the edges of the wafer, has created a kind of pocket, jinak se vám všechno rozpadne už při balení. Package meat food outweigh string. I tried only frequently mentioned toothpicks, But much will it not work out, s ptáčkem v kleci z provázku se lépe manipuluje.

Bacon cut into small cubes, rozpálíme sádlo v kastrolu nebo na pánvi a přidáme slaninu, po chvíli i drobně nakrájenou cibuli. Opékáme a mícháme, until onions turn brown.

Now is the turn of smaller maneuver, if you do casserole, který by obstál i v horké troubě. Upřímně – kastrol s umělými uchy jsem nikdy neměl odvahu dát do trouby.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Přendáme onion to pan base, vložíme ptáčky a zalijeme trochou vývaru nebo vody, just enough, aby se cibule nepálila v troubě. Vložíme do trouby a pečeme asi tak 15 until 20 minutes, aby se maso zatáhlo a získalo zlatavou barvu. Otočení ptáčku v pekáčku během pečení není na škodu. Then remove the pan, pour broth and, It has submerged birdies and three čtrtin, then retract (I do not even know, if my pan had a lid ever, k zakrytí poslouží čepice z alobalu). Dáme zpátky do trouby a dusíme asi 45 until 50 minutes.

Měkké ptáčky si dejte stranou a přiklopte, so totally not cool, šťávu přelijeme zpátky do kastrolu nebo na pánev a za občasného míchání redukujeme. Then add flour, fry, vmícháme ještě lžíci hořčice a zalijeme vývarem, or hot water, když přidáte ještě trochu láku z okurek, juice will taste better. Šťávu prošleháme metličkou a prováříme asi 30 minutes. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a vrátíme na vařič.

The other day I came across a recipe, který doporučoval přidat v závěru nasekané kapary. Tak jsem si je připravil a ve finále na ně úplně zapoměl. I think, that the exam is it.

Status season with more salt, pepřem a možná ještě trochou láku, Let boil a minute. Do juices back birdies, přiklopíme a odstavíme z vařiče.

Finished!

Podávejte s rýží.

Enjoy your meal.

 

KROK SUN KROK:

ptacek 4 P1080295

On the first hot lard to fry the chopped bacon Kotick, to begin vitreous, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibului a restujeme, to obtain onion is golden brown.

ptacek 5 P1080297 Onion base filled into a baking dish, Put the wrapped birds, add about two ounces to water (just enough, aby se cibulka při pečení nepálila), dáme do trouby předehřáté na teplotu 200 °C a pečeme nezakryté asi 15 until 20 minutes, that meat overcast.

ptace 6 P1080300

Vyjmeme z trouby, birds and pour broth, that about three quarters immersed, zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby. Bake 45 until 50 minutes.

ptacek 7P1080308

Birds set aside (Cover is, so not cool down too), Onion juice pour into the pan, zredukujeme až na tuk, we mix flour, fry, přimícháme lžící hořčice a zalijeme vývarem. Prošleháme. Simmer. Můžeme přidat i trochu láku z okurek. Simmer yet 30 minutes, then strain it through a fine sieve. Return to pan, salt, pepper, vrátíme ptáčky a můžeme ještě kápnout trochu láku. Zakryjeme a odstavíme.

ptacek 1 P1080325

Egg, pair, cibule, okurka – ukrytá dobře v masovém závitku. Enjoy the Spanish bird…

 

Pikantní kuřecí prsní řízek s růžičkovou kapustou a těstovinami

Růžičková kapusta mě lákala až nalákala. Pikatnost jídlu dodávají vločky chilli a časově jde o nenáročnou večeři, takže pokud máte po ruce domácí kuřecí vývar, můžete se pustit do vaření. Recept je pro dva, ale jednoduše si ingredience znásobíte pro větší rodinu. Spíše přidáte hlavně víc masa a kapustiček.

pikantní kuřecí řízek11_P1080242

Překvapivě jednoduchá a efektní večeře, určitě žádná nuda…

.

Need:

kuřecí prsní řízek (I really get by with & nbsp; one)

2 lžíce oleje (nasadil jsem řepkový, může být i slunečnicový)

3 lžíce másla

lžičku soli

1/2 lžičky mletého černého pepře

střední červenou cibuli

4 stroužky česneku

10 kapustiček

šálek kuřecího vývaru

vločky chilli

1 a 1/2 lžičky citronové šťávy

leaf parsley

1/3 šálku strouhaného parmezánu

těstoviny

 

Kuřecí prsní řízek mi někdy při vaření dělá neplechu a je tužší, proto maso předem zvláčňuji naložením do podmáslí nebo stačí i do obyčejného jogurtu. Maso šoupnu do mikrotenového sáčku, přidám podmáslí nebo jogurt, zakroutím tomu krkem, prohňahňám, aby maso pěkně obalilo, zakroutím tomu krkem, čímž se vytvoří jistý tlak – ale nepřežeňte to, otherwise you have & nbsp; hands bomb, která praskne a veškerý obsah najde všude možně na sobě i v kuchyni. Sáček pojistím ještě jedním, pevnějším a šup s tím do chladničky na nějaký čas. Stačí dvě hodiny, když to stihnete udělat ráno, večer je maso nachystané. Pak ho opláchnu ve studené vodě a jde se na věc. Chvilku mi trvalo pořídit mušle, I have to & nbsp; obstinately wanted to eat, ale teprve, když jsem to vzdal a smířil se s jinými těstovinami, zakopl jsem na poslední chvíli v obchodě právě o mušle, takže spokojenost.

 

Jak na to:

Kuřecí řízek posolte a opepřete z obou stran, na pánvi si rozehřejte lžíci oleje se lžící másla na střední teplotě a řízek opečte, about 4 until 5 minut z každé strany. Pak maso dejte stranou a nechte 5 minut odpočívat. Potom nakrájejte řízek na plátky.

Nakrájete si červenou cibuli nadrobno, nasekejte česnek i petržel a kapustičky nakrájejte na čtvrtiny (konce košťálů kapustiček můžete předtím seříznout).

Do pánve, kde jste pekli kuře přidejte zbývající lžíci oleje, přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a orestujte, přidejte nasekaný česnek, kapustičky nakrájené na čtvrtiny, vývar a vločky chilli (carefully, jsou pořád ostré, tak jen tolik, kolik snesete – prostě decentně!). Promíchejte, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minutes, aby kapustičky změkly.

Pak přidejte na plátky nakrájený kuřecí řízek, citronovou šťávu, nasekanou petržel, parmezán a zbývající dvě lžíce másla, osolte a opepřete. Promíchejte a dejte stranou, nechte ještě chvilku zakryté.

V osolené vodě uvařte těstoviny, moje mušle se podle návodu na sáčku vaří 12 until 14 minutes, tak jim to dopřejte. When you started to cook in & nbsp; the moment before you started restovat onions, vyjde vám to časově akorát…

Přidejte k porci plátek citronu a je hotovo.

Enjoy your meal.

 

KROK ZA KROKEM

pikantní kuřecí řízek_P1080215

Kuřecí prsní řízek osolený a opepřený osmahneme z obou stran na lžíci oleje a lžíci másla. Plamen je na střední teplotě. Na každé straně pečeme asi 4 until 5 minutes. Pak maso dáme stranou a necháme 5 minut odpočívat.

pikantní kuřecí řízek2_P1080220

Do výpeku přilejeme zbývající lžíci oleje a vložíme najemno nakrájenou červenou cibuli a orestujeme.

piikantní kuřecí řízek3_P1080224

Přidáme po chvilce nasekaný česnek a zamícháme.

pikantní kuřecí řízek4_P1080225

Do onions with & nbsp; add garlic to the quarter sliced ​​brussels sprouts a kuřecí vývar.

pikantní kuřecí řízek5_P1080227

Přidáme vločkové chilli. Toss, přiklopíme a vaříme asi 5 minutes.

pikantní kuřecí řízek6_P1080229

Maso nakrájíme na plátky.

pikantní kuřecí řízek7_P1080233

Put the meat slices into the pan with the & nbsp; sprouts.

pikantní kuřecí řízek8_P1080235

Přidáme zbývající dvě lžíce másla, citronovou šťávu a nasekanou listovou petržel. Osolíme a opepříme.

pikantní kuřecí řízek9_P1080238

Přidáme nastrouhaný parmazán. Toss.

pikantní kuřecí řízek 9a10_P1080244

 

Finished. Add a plate to & nbsp; the cooked mussels, dozdobíme plátkem citronu.

 

 

 

Pomalu pečené brambory s kuřecími paličkami aneb Večeře pod čepicí

Nedalo mi to si trochu pohrát se slovíčky, uvidíte. Totiž celý fór tohoto receptu spočívá v tom, že dvě hodiny nesmíte vidět vůbec nic. Ani nahlížet! Ani jedním očkem! Je to recept trochu pro pohodlnější kuchaře, něco ve smyslu vaříme v jednom hrnci. Tady se peče v jednom pekáči. A když servírujete, jste sekáči!

pomalu pečené final2_P1080143

Příprava je jednoduchá, všechno je tak trochu brnkačka. Ale jestli začínáte vařit půl hodiny před podáváním večeři, rovnou si namažte chleba.

.

Need:

potatoes

kuřecí paličky

tomato

large onion

5 stroužků česneku

rozmarýn

thyme

salt

pepper

olive oil

1 šálek kuřecího vývaru

bacon

(Že neudávám množství? To odhadnete podle počtu lidí u stolu a jejich apetitu. Mně stačily čtyři brambory, cibule, garlic, rajče a pět kuřecích paliček pro dva lidi. Proč lichý počet paliček? Můžeme si vymyslet historku o tom, který možná bude chtít ještě přidat, ale pravdou je, že v balení, které jsem koupil, byl paliček pět.)

 

How do you:

Oloupeme brambory, cibuli, česnek a všechno nakrájíme. Brambory na plátky, cibuli na plátky a česnek nadrobno nasekáme. Plech na pečení pokapame olivovým olejem. Troubu si zapneme na 150 až 160 °C.

Nakrájené brambory, cibuli i česnek dáme do větší mísy, přidáme rozmarýn a tymián (po lžičce čerstvých bylinek nebo tak stejně sušených), salt, přidáme mletý černý pepř a decentně promícháme. Rukama je to citlivější, velkou lžící na míchání salátu to ale také jde. Všechno se v míse pěkně propojí. A teď s tím šup na plech!

Rozprostřeme na plechu tu změť brambor, cibule a česneku, přidáme na kolečka nakrájené rajče (ale můžete ho z receptu vypustit, dal jsem ho tam z úsporných důvodů – aby mi nezbylo a estetických – kvůli barvě). Navrch poklademe kuřecí paličky, posolíme a opepříme ještě jednou. Vše zalijeme chicken broth. Fakt si ho připravuju do foroty, protože už jsem na tom tak, že se objevuje v receptech docela často, ke kuřeti sedí a nouzové kostky nechávám stranou pro ty, kterým vaření vývaru nesedí. Můžeme posypat ještě pokrájenou slaninou. Tak a ještě tu zmíněnou čepici.

Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na oněch 150 až 160 °C dvě hodiny. Po celou dobu troubu neotvíráme! Pak sejmeme alobal a dopečeme tak pět šest minut (teplotu můžeme zvýšit na 180 °C) podle toho, jak chceme mít kuřecí paličky i brambory dozlatava. A servírujeme.

Enjoy your meal!

 

KROK ZA KROKEM

pomalu pečené1_P1080088

Brambory, cibule, tomato…

pomalu pečenéP1080090

Nakrájíme na plátky a smícháme všechno v míse…

poalu pečené X P1080094

Rozprostřeme na pekáček…

pomalu pečené7_P1080097

Přidáme kuřecí paličky...

pomalu pečené5_P1080098

Přidáme plátky rajčete…

pomalu pečené 5a_P1080101

Přilijeme kuřecí vývar…

pomalu pečené3_P1080102

Ještě posypeme nakrájemnou slaninou, posolíme, popepříme…

pomalu pečené alobal_P1080106

Překryjeme alobalem… A pečeme 2 hodiny při teplotě 150 až 160 °C. Neotvíráme troubu!

pomalu pečené alobal2_P1080120

Skoro hotovo! Sejmeme alobal, mírně zvýšíme teplotu a pár minut ještě pečeme.

pomalu pečené finále P1080137

Enjoy your meal!

 

 

 

 

Cibulové placičky

 

Nemíním dělat díru světa, ale i s jednou cibulí se dají udělat zázraky. Dají se jíst samostatně, můžete k nim udělat třeba jako přílohu bramborovou kaši, so it's pretty much a vegetarian friendly, můžete z nich udělat přílohu k masu… Can you think of a lot of things.

cibulové placicky

.

Need:

1 large onion

100 g ham

50 g grated cheese

100 g plain flour

100 ml mléka

1 egg

teaspoon garlic powder

thyme

Pažitka (a může být i sušená)

salt

pepper

olej

 

How do you:

Finely chop the onion, but if cinnamate hands a bit as I Volšovy, help cutting attachment rod mixer, Only onions nerozšmelcujte completely to mush. Ham cut into small pieces, přidejte do cibule spolu s moukou, egg, milk, sýrem a kořením. Všechno promíchejte a už to vypadá jako těsto na bramborák.

Lžící těsto dávejte na pánvičku s rozpáleným olejem, or griddles, a smažte z obou stran. If you manage to create a thin pancakes, You certainly great, můžete udělat i trochu tlustější “pancakes” a také budete mít úspěch. Když se u toho pečení nezakecáte, will be nicely golden brown. To není o mlčení, ale o tom, that the patties carefully patrolled.

Finished.

Enjoy your meal.


So I immediately think of, že by se místo šunky mohla v placičkách objevit i jiná přísada, třeba nakrájená uzená krkovička nebo možná i pikantnější klobása. No, I have tried it, ale za pokus takové proměna stojí a jistě i na tyhle varianty také dojde.

 

Already, i s jednou cibulí se dá udělat dobrá večeře. You get so five, six patties. Helpful in this, the amount of test gives one dose…

jedna cibule

Kuřecí minizávitky s přílohou sucotash

whether seeking, as seeking, succotash not find translation for, so we will prepare succotash. It is supposedly the food of American Indians, pak bylo velice oblíbené za Velké hospodářské krize v USA a je to také jídlo ke Dni Díkuvzdání třeba v Nové Angli či Pensylvánii. In some parts of US south is any mixture vegetable prepared with beans, ready for lard, butter or oil called sucotash.

Recipe is a variation, I added my, protože tyhle po světě putující měsíční fazole, Thus, the Lima beans (ano už jsme v Peru), which today are grown mainly in Madagascar, prostě u nás nedostanete. So serve green beans. Who does not want to delay the cooking pods, sáhne po plechovce. A s další složkou, substantial, corn, It's the same.

Ale pozor! Je to rychlé a chutné!

succotash

.

Need:

chicken breasts or chicken thigh fillet

bacon

a can of green beans

small can of corn

cup cream

kuřecí vývar

cibuli

3 stroužky česneku

2 tablespoons flour

salt

pepper

thyme (dried, fresh but has a stronger taste)

olej (slunečnicový, rapeseed, olive)

toothpicks

baking paper

 

How do you:

Chicken fillet cut into smaller pieces, to be well packaged bacon. gently messenger, přidáte trochu tymiánu a zabalíte do anglické slaniny. Protknete párátkem, to unpack. Rozpalte pánev se dvěma lžícemi oleje na střední teplotu a opečte závitky z obou stran:

závitek1

Pan aside. Opečené závitky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C:

závitek2

Pečte při teplotě 180 °C asi 10 minutes:

závitek3

Na pánev s olejem, where you are toasting rolls, dejte na proužky nakrájenou slaninu a po chvilce přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek, tymián a chvilku restujte:

závitek5

Přidejte hladkou mouku a restujte asi 1 minutu. Then, add a cup of chicken broth (really him doing in advance) a přiveďte k varu. Snižte teplotu a do pánve dejte zelené lusky a kukuřici, Allow about restovat 2 minuty a přilijte smetanu (sparingly, It may not be a whole cup):

závitek4

Můžete ještě dosolit a přidat pepř.

Finished!

Sucotash servírujte s kuřecími minizávitky:

závitek6

Portion for one.

Enjoy your meal!


You can also add a few cherry tomatoes, přepůlených, třeba i papričku jalapeňo. Jsou také varianty bez vývaru a smetany. Ale nechybí fazole a kukuřice.

So far I have not tried:

Na pánvi rozehřejeme olej a trochu másla, přidáme česnek a cibuli a vaříme, to onions translucent. Then add the chopped red pepper, cuketu a fazole a kukuřici. Dochutíme solí a pepřem, cook until vegetables are tender, about 10 minutes. stir in herbs. Třeba čerstvou šalvej a tymián, or basil.

It can be eaten alone, s masem, or checkout slices of crispy bacon.

 

 

 

 

Kuřecí vývar do foroty i k večeři, jak libo, libo-li

 

Kdykoli narazíte v receptu na položku “vývar”, musíte volit, zda do jídla přihodíte koupenou kostku nebo budete připraveni a vývar máte nachystaný. Ono to dá trošku práce, ale zase ne tolik. Jen s tou možností musíte počítat. Může být zeleninový, hovězí nebo drůbeží, tedy v našem případě kuřecí.

vývar

.

Need:

kuřecí skelet, nebo kousky kuřete

mrkev

cibuli

řapíkatý celer

celé nové koření

celý černý pepř

salt

vývarP1080173

.

How do you:

Kuřecí skelet vložíte do vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne tvořit pěna, a ona začne, odstraníme jí pomocí naběračky nebo velké lžíce. K vývaru přidejte koření, stačí tak dvě kuličky nového koření, tři kuličky pepře a přidejte nakrájenou zeleninu. Cibuli půlím, ale nechám jí slupku, která pevně drží. Mírně vývar přisoluji (tuhle jsem na sůl nějak zapoměl, tak vznikl vývar bez soli…) Nechte vařit. Tu a tam se ještě objeví pěna, tak jsi znovu odstraníme. Vaříme pomalu, stačí tak asi 2 hodiny. Vyndáme kuře i zeleninu a vývar přecedíme přes plátýnko. Já z nouze používám kuchyňské papírové utěrky.

A teď máte dvě možnosti.

Buď si vývar zamrazíte pro další použití, nebo uchováte ve sklenicích v ledničce pro případ až narazíte v receptu právě na vývar, nebo si uděláte polévku. To pak kuřecí maso oberete, zeleninu nakrájíte a vrátíte do vývaru. Když přidáte ještě spařené oloupané rajče, už je to polévka. Nebo přihodíte trochu vlasových nudlí. Stačí dochutit solí a pepřem.

Finished!

Enjoy your meal.

 

vývar zelenina

Zelenina do vývaru.

vývar_polévka_P1080208

Kuřecí vývar s masem, zeleninou a vlasovými nudličkami.

 

 

Hranolky dvakrát prané

 

When I came across this recipe, lured me. A také zarazil. he understood. Pak jsem si ještě musel poradit s angličtinou, but I think, I was hit. Fígl vláčných hranolků tkví v tom, že je osmažíte na oleji a pak vyperete.

hranolky

.

Need:

potatoes

řepkový olej, or sunflower

fresh rosemary

salt

 

How do you:

peel the potatoes, Cut into strips, may help easy movement, But the knife two or three servings připtavíte easily. French fries soak in cold water, let them bathe and 5 minutes, Then Rinse under running water.

Heat the upper layer of oil, dobře poslouží i pánev wok a hranolky, osušené alespoň v kuchyňské papírové utěrce, Put into oil. It should not be too hot, Chips need to be lightly fried, not přepražené. It should be enough 5 minutes, aby byly měkké a zezlátlé. Vyndejte z oleje a teď se nelekněte – vyperte je zase ve studené vodě. drip, dry towel.

Put on a baking sheet baking paper, přendejte fries, add a sprig of rosemary, you can chop, a osolte. Pečte při teplotě 180 °C do zlatohněda.

Once these chips taste, you know, that's right. A bytem se nenese ten fastfoodovský odér. conversely!

hranolky2

Hranolky můžete servírovat s chicken nuggets.