Vepřová panenka se zelenými fazolkami | Ozvěna kantonské kuchyně na Žižkově

 

Vepřové s fazolemi je údajně čínská klasická kombinace. Few other ingredients giveaway, že by mělo jít o čínu, but it will be a little different in China than what we imagine. Or how we patláme počesku. A budeme marinovat, takže maso dostane chutě ostatních ingrediencí a nebude suché. This recipe I borrowed from Shao, která se narodila v čínském Kantonu, ale vyrůstala v Čínském městě ve Filadelfii. Tak zase pěkně kolem světa až k nám. Zkuste to. This recipe is for two, ale dá se udělat dobré jídlo i pro jednoho. Hoho!

kanton 091 P1090139

.

Need:

300 g pork tenderloin, sliced ​​into strips

300 g green beans, deprived tips

1/4 teaspoons sugar

1/8 teaspoon ground white pepper

1 tablespoon of white wine

good 3 lžíce rostlinného oleje, I used canola

1/2 teaspoon soy sauce

1/2 teaspoons cornstarch

salt

1 cm fresh ginger, lengthwise him překrojte

5 stroužků česneku, finely chopped

steamed rice as a side dish

 

How do you:

Chopped doll in a bowl, add 1/4 teaspoon salt, cukr, ground white pepper, White wine, sojovou omáčku, kukuřičný škrob a lžíci oleje. Dobře promícháme a dáme do chladničky tak na půl hodiny. I really proven resealable plastic box, which can be marinated things occasionally “mix up” gently shakes, v ledničce ho šoupnete kamkoliv a manipulace je bezproblémová.

In a wok boil water, kterou osolíme a jakmile je voda ve varu, add beans (the end really is better to cut!) a vaříme tak 2 minuty. Pak fazolky scedíme a prolijeme studenou vodou, to cool. Maso vyndejte z marinády. Bude to šup na šup a na nějaké manévry zrovna nebudete mít čas. Also let cook rice, která potřebuje svůj čas a měla by být hotová spolu s masem.

Pánev wok si osušíme a rozpálíme v ní dobré 2 lžíce oleje, přidáme zázvor a vaříme 30 seconds. Then take ginger, no longer needed. Therefore, it is good, that is not chopped, but on the whole. Lépe se rychle z oleje vytáhne. taste remains.

In hot oil put meat, rozprostřeme, aby vytvořilo jednu vrstvu a bez míchání lehce opečeme asi 1 minutu. Then we go into agitation, aby if mass propeklo, cook for about 2 minuty. Maso dáme stranou a do woku vložíme fazolky, yet little salt. Stirring constantly, cook until tender, about 1 minutu. Pak přidáme maso a česnek. Toss, that the meat ovonělo. Stačí minuta a už můžeme podávat s rýží. Each has its own bowl. A pro pobavení přidejte i klasické hůlky. Ale příbor jako záchrana by měl být v záloze. This recipe should be good enough for portioning 2 until 3 people.

Finished.

Enjoy your meal.

Really good!


Guangzhou is the birthplace of dim sum, což je hodně zjednodušeně sdílení jídla s více lidmi, servírované v malých miskách. Do not take me so much as a word, v Kantonu jsem nebyl a tohle jsem si vypátral. Možná by stálo za to zajít do takové dim sum restaurace u nás, because it has its own order, it is such a ritual eating. Základy dim sum si můžete nastudovat u informovanějších, If you rule a little English. Je to takový průvodce pro začátečníky s mírně pokročilou angličtinou. Trochu se v tom ztrácím, But you do not need…


KROK SUN KROK

kanton 01 P1090113

Panenku nakrájíme na proužky a naložíme do marinády, necháme v chladu aspoň 30 minutes.

kanton 02 P1090115

Prepare beans.

kanton 05 P1090117

Fazolky opereme a oboustranně zbavíme konečků.

kanton 055 P1090122

Ve woku přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky vaříme tak 1 until 2 minuty. Pak je scedíme a dáme stranou.

kanton 04 P1090124

dry the pan, we 2 lžíce rostlinného oleje a rozpálíme. V oleji smažíme kousek překrojeného zázvoru asi 30 vteřin, pak zázvor vyjmeme a vyhodíme.

kanton 03 P1090125

Maso ve woku urovnáme do jedné vrstvy a vaříme 1 minutu.

kanton 07 P1090128

Po minutě maso promícháme a vaříme ještě 2 minuty. still mix. Meat then set aside.

kanton 08 P1090129

Do we pans beans, mírně přisolíme a vaříme 1 minutu.

kanton 09 P1090132

Pak přidáme maso a česnek a promícháme. We'll taste so minute, so nicely interlink. A můžeme servírovat, protože mezitím se při tomhle maratonu u woku uvařila rýže.

kanton final P1090133

Chopsticks delight or torment, mějte v záloze příbor.

 

P.S.: If you find it, that there's food on the photos somehow a little, nelekejte is. It is really serving for one. So I reduced meat - on 150 g a fazolky – na 150 g, I marinade uncorrected, add as needed 1/16 lžičky bílého pepře mi připadalo jako jako chemický pokus a ne vaření. marinade passed, maso se v ní pěkně obalilo a marinovalo. Ubral jsem přece jenom ještě na česneku a dal jenom 3 cloves. He just garlic, jak ho znám z dětství z domácí zahrádky není dnešní česnek, a ride in a big Spaniards. Maybe even buy a home, But the marketplace, i český česnek v marketech je nějak slabší. Postup přípravy zůstává stejný i pro více porcí, jen na fotkách by bylo víc masa i fazolek.

 

 

Leave a Reply