Čočka s uzenou krkovičkou a vejcem (a tak nějak z hlavy)

 

Lentils cook about anyone can, kdo zvládne čaj a dodržuje zvyky a tradice, prepare it at least once a year. Aby se nás drželo štěstí a blahobyt. Or something like that. S tím čajem jsem to asi přehnal, but take it as an analogy, It's not hard. Usually sour, s klobásou a vejcem. Dá se z ní dělat salát i polévky. It can be a great meal, wild or boring. That's the last I do not need! The starting point was: I have a piece of smoked pork neck, tak co s tím udělám? Což takhle s čočkou? Tak jdeme na to. A bude to risk, just improvisation. How this turns?

čočka 093 P1090170 kopie .

Need:

200 g smoked pork neck

2 cups lenses

vývar z krkovičky (explain away)

stonek celeru

červenou papriku

scallions

2 sprigs fresh thyme

1 more Shallot

a piece of lard

kousek másla

2 tablespoons flour

7 g sugar

2 tablespoons white wine vinegar

2 egg

2 Balls allspice

5 peppercorns

Bay leaf

 

How do you:

Boil the smoked pork, just let it bubble through 30 minutes. The broth can put aside (we need it).

Čočku propereme, necháme chvíli stát ve vodě a pak uvaříme do měkka na mírném ohni. It should be enough 25 minutes. Add the allspice, černý pepř a bobkový list.

Uvařenou krkovičku dáme do misky s nakrájenou jarní cibulkou, přidáme kousek sádla a pečeme v troubě na 200 °C asi 10 minutes. Pak krkovičku přelijeme trochou vývaru z masa, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minutes. Pokud máte troubu s grilem, Put meat indulge even more so 3 minute grilling. Before you do, Pour a little more meat broth.

In a pan, melt a little fat, Add the finely chopped shallot. Throw fresh thyme leaves (I would say, that leaves from the stalks is better odrbat, at least I did so), Add the sieved lens, osolíme a přikryjeme, to thyme mated.

In a pan, heat the butter piece, then sprinkle with flour, přidáme trochu mleté papriky a po orestování zalijeme tak 150 ml vývaru z uzeného a 150 ml vody zcezené z uvařené čočky. really boil. Roux should be smooth. So help scourge. A třeba máme v záloze i ten vývar z čočky a masa, when needed.

Jíšku vmícháme do osolné a opepřené čočky, přidáme cukr a bílý vinný ocet (1 spoon enough) a chvilku provaříme.

We'll make fried egg, eggs in a little butter, osolené a opepřené.

Počítejte s tím, že v malé kuchyni trvá všechno trochu déle, třeba trouba blokuje jeden vařič a tak. But you can handle it.

Finished.

Enjoy your meal.


KROK SUN KROK

čočka 06 P1090143

Smoked pork first cook 30 minutes, then chop, in baking dish put chopped scallions, plátky masa a kousek sádla. bake.

čočka 05 P1090145

Rinse the lentils, let stand in water, pak přidáme koření a dáme vařit.

čočka 04 P1090148

Maso podlijeme trochou vývaru z masa, na pár minut v závěru grilujeme.

čočka 03 P1090150

With a little lard and fry the shallots.

čočka 02 P1090153

Add the thyme sprigs.

čočka 01 P1090155

Add the cooked lentils strained (broth to put aside).

čočka 098 P1090160

Do we put the pan in a little butter, zaprášíme moukou a přidáme papriku. Osmahneme a zalijeme vývarem z masa a vývarem z čočky.

čočka 097 P1090163

roux boil.

čočka 096 P1090165

To smooth, Stir the roux using brooms.

čočka 095 P1090166

Jíšku přidáme do připravené čočky a promícháme. Osolíme.

čočka 099b P1090157

Zakryjeme, aby se tymián spařil a chutě propojily.

čočka 094 P1090168

prepare eggs.

čočka 08 P1090177

Served.

čočka 092 P1090171

 

Leave a Reply