Kuřecí čína

 

Neobjevuji Ameriku, jenom přidávám k zástupu receptů další. Když ho nějak obměníte, bude to váš originál. Tak to v kuchyni chodí, je to skvělá příležitost si zkoušet a zkoušet.

kureci cina kopie
.
Potřebujete:
2 kuřecí stehenní řízky
solamyl
sladkou papriku
kari
koření na čínu
olej
sojovou omáčku
směs zeleniny na čínu

Jdeme na to:
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kousky, krájím je napřed podél, pak to sekám napříč na tak tři centimetry. Maso obalíme ve směsi solamylu a koření a pak opečeme na oleji. Toho oleje by nemělo být moc, ale pokud vám v pánvi pořád ještě zbývá, slijte ho, decentně. Zmírníme teplotu vařiče. Pak přidáme směs zeleniny. Kdo chce, může si ji smíchat z čerstvých surovin, ale zmrazenou směsí nic nepokazíte a vyjde vás to ve finále levněji a máte méně práce. Zamícháme všechno v pánvi a přilijeme sojovou omáčku. Necháme chvíli podusit. To znamená, že na pánev dáme poklici a po pěti minutách vypneme. To by mělo k dušení stačit. Prostě to všechno dojde.
Hotovo!
Dobrou chuť.

Jako příloha připadá v úvahu rýže. Můžete do vařící vody přidat trochu kari, aby rýže dostala žlutý nádech, můžete uvařit rýži natural…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..