Čočka s pikantní klobásou

 

Způsobů, jak připravit čočku je spousta. Což takhle zkusit něco jiného než obvyklou klasiku – čočku na kyselo? Tentokrát ji připravím na pánvi.

Čočka s pikantní klobásou
Čočka s pikantní klobásou

.

Potřebujeme:

(recept je pro 2 osoby)

1 střední cibuli

1/2 velké mrkve

2 stonky řapíkatého celeru

200 až 250 ml kuřecího vývaru

bobkový list

2 stroužky česneku, prolisovaného

1 lžičku sušeného tymiánu

1 lžičku směsi provensálského koření (nebo stonek čerstvého rozmarýnu)

1 lžíci dijonské kořčice

šálek čočky

2 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky soli

černý pepř

červený vinný ocet

olivový olej ve spreji

1 pikantní klobásu

 

Jak na to:

Cibuli, mrkev i celer nakrájíme nadrobno a restujeme na olivovém oleji za  stálého míchání několik minut, aby změkla, přidáme česnek, promíchámee a restujeme asi 1 minutu.

Přidáme koření a čočku, dobře promícháme a přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu, abychom vývar zredukovali. Teplotu snížíme, aby se čočka mohla vařit a aby mohla absorbovat vývar. Přidáme bobkový list. Vývar můžete přidávat postupně, aby jste ve výsledku neměli polévku, ale sypkou směs, čočce dejte tak 30 minut, občas promíchejte. Pak můžete zkusit, jestli je čočka měkká tak akorát. Pokud nejste spokojeni, můžete ještě přidat trochu vývaru nebo horké vody a ještě chvíli povařit. Přidáme dijonskou horčici a zakápneme červeným vinným octem, toho fakt jenom trošku. Promícháme, osolíme, případně opepříme, ještě chvilku povaříme a pak necháme na plotně dojít.

Trobu předehřejte na 200 °C, klobásu dejte na plech s pečícím papírek a klobásu poprašte olejem ve spreji. Pečte tak 15 minut, v polovině času ji otočte.

Hotovo.

Dobrou chuť.


KROK SUN KROK

Orestujeme zeleninu
Orestujeme zeleninu

 

Přidáme čočku a bobkový list, zalijeme vývarem
Přidáme čočku a bobkový list, zalijeme vývarem
Klobásu nemučíme na sádle nebo oleji na pánvi, ale dobře upečeme. Má hned jinou chuť.
Klobásu nemučíme na sádle nebo oleji na pánvi, ale dobře upečeme. Má hned jinou chuť.
Klobásu můžeme nakrájet na plátky nebo servírovat vcelku. Jetšě by to chtělo snítku rozmarýnu, pro oko.
Klobásu můžeme nakrájet na plátky nebo servírovat vcelku. Jetšě by to chtělo snítku rozmarýnu, pro oko.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..