Today you can buy potato dumplings in several variants, but that's not it. So we make it.
Je to bramborový knedlík podle receptu na šunkový knedlík, from which I missed ham and chopped chives added. Frugal potato dumpling is a good dish to meat. Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou. |
- Boil water in a large pot, salt water. Start right this one step, because the finished dumplings should no longer wait, otherwise the dough permits. Water can just cook and wait, the dough should wait for the water not vice versa.
- Cold boiled potatoes, peel and grate, salt, add flour and eggs. Prepare a dough. Add a handful of chopped chives, You can also use dried. If the dough sparse, which we know by kneading by hand, even add flour, but we should not overdo it. The dough should not stick to your fingers, But it should not be a stone.
- We create the dough balls (I ruled out the cones, but they gave would also do) and put in boiling water. Boil so 15, rather 20 minutes. If after a while cooking balls float to and attach to the bottom of the pot, We need help stirring spoons, aby to odlepily.
Hodí se jako příloha třeba khovězímu ragú.
Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Hovězí ragú | Combination dinner
This time we will combine information from pochycených it and to make something good must come out.
Need: |
- 350 g Rear beef
- 2 lžíce sádla
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 150 ml kuřecího vývaru
- salt
- pepper
- sladkou smetanu
- Maso nakrájíme na kostky, salt, opepříme a obalíme v solamylu a na rozpáleném sádle opečeme.
- Maso dáme stranou, na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zalijeme vývarem. Chvíli krátce povaříme a přilijeme sladkou smetanu. Osolíme, opepříme a chvilku ještě povaříme.
- The meat back into the sauce, promícháme, zakryjeme a dusíme. Teplotu samozřejmě snížíme, aby omáčka jen jemně probublávala. The meat should be soft. Shut down and add sour cream (aši 2 lžíce).
- Podáváme s šunkovým knedlíkem bez šunky a s pažitkou.
Hovězí maso po indicku | Vzpomínka na Madrás, Chennai, Čennaj
When you come across a recipe Madras, je to už jenom ozvěna starých časů. City, founded by the English in southern India has borne since 1996 Name Chennai, English transcript of course Chennai. So chicken or beef madrassas madrassas, It's a bit of nostalgia.
Need: |
- 350 g beef hams, scarf, cut into 3 cm pieces
- 1 spoon rostlinného oleje
- 3 cloves garlic
- 2 cm čerstvého zázvoru Peel and grate
- 3 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky ground cumin
- 1/2 lžičky turmeric
- 1/2 lžičky chilli flakes
- 4 lžičky tomato puree
- 1 šálek beef broth
- SHELL as an attachment
- Na pánvi zahřeme olej a maso nakrájené na kostky na něm opečeme.
- Přidáme česnek nakrájený na kousky, koriandr, kmín, kurkumu, zázvor (s tím trochu opatrně, je dost aromatický) a chilli. Vaříme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme rajský protlak a vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme dokud maso nezměkne. 40 until 60 minutes, sami uvidíte, stačí ochutnat.
- Podáváme s rýží a salátem z rajčat a červené cibule.
Frankfurtské fazole rychle a spolehlivě | Jedeme tuhle jízdu s Heinzem
Recept prý vymyslela Sheila in the States, or maybe he just dropped to the network and the world. “It's easy and tastes great,” he said, adding, it can be both a lunch, so dinner or prepare a meal for a picnic. Thank the, try.
It will be a dinner, and we will see. I just modified the recipe. Baked beans as the monster anywhere! (It was a bit of a chore, when we disappoint me or Tesco, ale zachránila to Billa a suchou hořčici, here to pohledal, že jo?! Sheila does not have a problem with dry mustard, sáhneme then after "wet". Skvělá teplá večeře, jestli je to jídlo na piknik, to judge for yourself, but tasty beans and cold |
Need: |
- 6 frankfurtských párků
- 2 cans baked beans I suggest Heinz
- 100 g bacon
- 2 lžičky hořčice
- 4 lžíce barbeque sauce - Make it blo family, also Heinz
- salt
- pepper
- 1 spoon smoked paprika
- 2 lžičky garlic powder
- Párky vaříme 5 minutes (Sheila advises, it is good to cook in a pot with water, Well it occurred to me ...). Tak pojedeme.
- V pánvi wok (I have it in your favorites containers) osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, Then add the beans (estimate, if you use two cans of beans, or add less) a nakrájené párky, mustard sauce and babercue. Toss, salt, opepříme a osvěžíme lžičkou uzené papriky, lžičkou granulovaného česneku a na mírném ohni necháme 10 until 15 minutes probublávat.
Tip pro dva: Just 3 sausages, 1 a tin of beans 2 tablespoons barbeque sauce, teaspoon mustard, portions are smaller, but sufficient. If you are alone, you also have the other day at breakfast. A NeMus years ohřávat, Think of it as a picnic, and cold is great.