Welcome to the culinary lab. I commit next attempt, playing the title role sausages, tomatoes and white beans. A new player arrives: penne. Why not give it together?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
15 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 pair
- handful penne Cook according to directions
- 1 spoon olivového oleje
- 1 střední red onion
- scallions it depends, what you buy, Now just one powerful stem
- Sliced tomatoes in tomato sauce
- white beans in tomato sauce
- vývar may be vegetable
- 2 cloves garlic
- 1/4 lžičky dried basil
- salt
- pepper
- A sausage cut into slices and fry in oil.
- Add the crescent on the chopped red onion and saute yet.
- Add the scallions chopped into centimeter chunks.
- Add the finely chopped garlic.
- Add the chopped tomatoes and pour a little broth, so consistency was just so thick.
- Salt and pepper. Add dried basil. Bubbled so 5 until 7 minutes.
- Do basis we add the white beans and baked penne. Stir and heat.
- Serve alone, or with bread or baguette.
Treska s chorizem, fazolemi a rajčaty
Zalovíme a little at sea. No, Just kidding, but i must cod fish with freezer in the Market.
Need: |
- 200 g tresky
- 1 large onion jemně nakrájíme
- 50 g choriza nakrájíme na malé kousky
- 100 g krájených rajčat v konzervě
- 100 g bílých fazolí pečené fazole v tomatové omáčce v konzervě
- 1 spoon olivového oleje
- hladkolistou petržel
- salt
- pepper
- Rozehřejeme olej v hluboké pánvi a na mírném ohni restujeme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na drobno nakrájené chorizo a necháme z něho pustit tuk, promícháme. Do směsi zamícháme nakrájená rajčata. Pak ještě přilijeme trochu horké vody. Tolik, aby se zachovala hustější konzistence. Přivedeme k varu.
- Do rajčatové směsi nyní přidáme filety tresky, které jsme osolili a opepřili, teplotu snížíme a rybu povaříme na mírném ohni asi 7 minutes.
- Opatrně nyní vmícháme bílé fazole v tomatě a vaříme 2 until 3 minuty, aby se fazole prohřály.
- Do hotového jídla ještě nasypeme nasekanou petrželku.
- Serve with bread.
Španělské kuře | Vše v jednom hrnci
Inspirace z ciziny, realizace po česku. Recept pro dva můžete variovat na více porcí. Proč je tohle kuře zrovna španělské? Třeba právě proto, že ho tak vidí v BBC Good Food, který mě dneska přivedl na nápad, že by to stálo za vyzkoušení.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 kuřecí horní stehna
- 1 cibule nakrájíme na plátky, kolečka nebo půlměsíčky
- 1 spoon olivového oleje
- 1 spoon sweet peppers
- citronovou šťávu z poloviny citronu
- handful hladkolisté petržele nasekáme
- salt
- 100 ml vývaru použijte kuřecí nebo zeleninový
- Troubu si předehřejeme na 200 °C. Všechny ingredience dáme do širší zapékací misky, včetně vývaru a vše promícháme rukama.
- Bake 45 minutes. Po 20 minutách pečení snížíme teplotu na 180 °C, cibuli promícháme a necháme dále péct, aby kuře zezlátlo a cibule byla vláčná.
- Podáváme s rýží.
Telecí párek s čočkou tak nějak v jednom hrnci
Dejme se do toho, ušetříme nádobí, ale to není hlavní důvod pro one-pot neboli eintopf, čeština se obešla bez pojmenování, pro starší generaci je to metoda, které se říká německy, mladší pak zvolí angličtinu. Ve výsledku je všechno uvařeno v jednom hrnci. Řekněme hrnci, byť vařím v hluboké pánvi. Pro dva to jde, více porcí už chce svůj prostor. No, little dishes, I confess, že mám o kastrůlek navíc – pro částečné uvaření čočky a vejce.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g veal sausages Two for two "legs"
- 1 cibuli
- 1 červenou papriku can be sterilized
- 150 g čočky Soak before cooking it on 30 minutes in cold water
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml červeného vína if you do not, Use another dose of vegetable broth
- salt
- pepper
- 2 cloves garlic
- egg
- pickled cucumber
- Soaked lentils cook covered in the same water 25 minutes. Already, manual says, that should cook longer, but it also will be.
- Boil hard-boiled egg.
- At a deeper pan, melt a tablespoon of oil and fry the sausages, in which we made a sharp knife shallow cuts. aside the.
- On a pan put the remaining oil, Let zesklovatět finely chopped onion, finely chopped garlic, which saute and add chopped peppers. Opepříme. Toss, prohřejeme.
- Přidáme čočku, pour broth and bring to the boil. Then pour wine (or even broth), osolíme a opepříme, Cover and cook 15 minutes. Then we head back to the pan and cook more sausages 5 minutes, to warm up sausages.
- serve independent, hard-boiled egg with or even with bread (It can be roasted). A gherkin also comes to taste.