Chicken hunter | Chicken cacciatore | Skoro z italské divočiny | VIDEO

I came across a recipe, named Pollo alla cacciatora, or Chicken Cacciatore also, which can be translated as Chicken hunter. Nebo že by myslivecké kuře? Why are so named, I'm searching. Nejblíže zůstává vysvětlení, že je to jídlo, které čekalo lovce doma po jeho lovecké šichtě. Takže nic ze zvěřiny a tak. Faktem je, there are recipes, When preparing this meal takes almost 2 hours or even just 15 minutes, which is a version of Jamie Oliver. Alla cacciatora according to Wikipedia refers to food prepared by a hunting style - with onions, herbs, tomatoes, často i paprikami, and sometimes also wine. So, it suggests, že verzí je moc. A aby to bylo ještě zamotanější a zajímavější, There are other versions. See note below. Already, můžete kuřecí maso marinovat hodinu i víc, což tentokrát znamená, že osolíme, pepper, přidáme bobkový list a zalijeme vínem. No, půjdeme rychlejší cestou. Už proto, že kuřecí prso je na malé kousky.
videopostup

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 2 minuty
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 2 minuty
Cook Time
20 minutes
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. It is fast, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nothing against, helpful in this, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. It depends on taste. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. So good taste.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 2 minuty
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 2 minuty
Cook Time
20 minutes
Protože je to jídlo v italském stylu, nechybí tradiční trikolora – červená, zelená a bílá. Pokud nakrájíte kuřecí maso na velmi drobné kousky, nemusíte se zdržovat marinováním a můžet jít rovnou na věc. It is fast, svižné a chutné. Pokud narazíte na podobný recept s pomalým vařením, nothing against, helpful in this, kolik máte času. Tahle verze je určitě rychlejší. Když sáhnete po rajčatech konzervovaných. A pokud rádi více šťávy, můžete přidat ještě trochu rajčatového pyré. It depends on taste. A můžete ještě přidat olivy, jako Jamie Oliver, příště zkusím přidat kapary, ty by mi sem víc seděly. So good taste.
Chicken hunter | Chicken cacciatore | Skoro z italské divočiny
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a orestujeme kuřecí maso, aby bylo ze všech stran uvařené.
    Nakrájené kuře opečeme
  2. Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.
    Nakrájíme houby
  3. Houby přidáme k masu
  4. Salt and pepper. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odrbeme). Toss.
    Přidáme rozmarýn
  5. Přidáme ančovičky.
    Přidáme ančovičky
  6. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku zbavenou semínek – beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naloženou. [Můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku.] A přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
    Přidáme papriku
  7. Vmícháme prolisovaný česnek.
    Prolisujeme česnek
  8. Zalijeme červeným vínem a povaříme.
    Zalijeme vínem
  9. Dáme vařit špagety do osolené vody.
    Dáme vařit špagety
  10. Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou. [Můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, helpful in this, jakou chcete mít konzistenci.]
    Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou. [Můžete použít i krájená rajčata.]
  11. Přimícháme nasekanou bazalku.
    Přidáme nasekanou bazalku
  12. Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. option is, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs. [Pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho.] Bazalka už je jen ozdobou.
    Podáváme se špagetami
Tip:

Cacciatore je nejpopulárnější s dušeným kuřecím masem (pollo alla cacciatora) nebo králíkem (coniglio alla cacciatora). Salamino cacciatore je verze salámová, dochucená pouze s česnekem a pepřem. A jestliže je zmíněno víno, pak existuje mnoho různých variací – například v jižní Itálii cacciatore se často připravuje z červeného vína, zatímco severní části je při vaření součástí bílé víno. A ještě také ecistuje americká verze, která se připravuje s omáčkou Marinara.
Jidášovo ucho koupíte běžně v obchodech i u Vietnamců, bývá popsáno jak s ním naložit. Není-li, tak houby namočte aspoň na půl hodiny do vlažné vody, rychle nabydou, takže do jídla pro dva stačí určitě jen dva kousky. No, a malá zkušenost: když houby necháme ve vodě ještě trochu déle, můžete objevit utopeného červíka. Nebo také ne, ale nemusíte se bát hub červivých, často takové prostě nejsou. Já ho tam měl asi kvůli té zkušenosti.

RECEPT KROK ZA KROKEM

Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem

Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Should be Martin's goose, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes
Should be Martin's goose, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem
Need:
Kuře
Zelí
Units:
How do you:
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
    Osmahneme slaninu
  2. Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
    Smícháme mouku s kořením
  3. Obalíme
  4. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minutes. Maso vyjmeme a dáme stranou.
    Opečeme kuře
  5. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
    Přidáme jablko i cibuli
  6. Vmícháme červené zelí.
    Vmícháme zelí
  7. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minutes, aby změklo.
    Přidáme slaninu
  8. Přilijeme do zelí ocet a víno, add sugar. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
    Přilijeme víno
  9. Přidáme cukr
  10. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C tak asi 40 minutes. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.
    Dáme do pekáčku
  11. Serve with potato dumplings (a pivem).
    Kuřecí stehno s červeným zelím

oyster chicken | Tchajwanská inpirace

As I pokukuju after the supermarket shelves as well as Chinese and Vietnamese shops, There are things to offer previously unknown or unavailable, so a bit of a mystery. How to deal with them? Only those different sauces, which can marinate. I have a little prubnul, need to hoisin chicken, Also already in my recipes starred fish and oyster, somehow the role barks in a big theater piece. Fish sauce recipe to meet u chicken satay. So now might Oyster board at full strength. Liv gave me inspiration Wan, foodblogerka illustrator and freelance, which is actually named Tsung Wan Yun. guess, already has odkusi with dálavy, well yeah. From Taiwan. Teď žije ve Velké Británii. Focuses on “homemade” Chinese and Taiwanese food, He graduated from culinary school, He worked for several years at one of the best restaurants in Edinburgh, and then he went to rest with his other passion - illustrations. And it still boils. It builds on the kitchen ancestors. Její babička pocházela z čínské provincie Kuang-tung a dědeček z provincie S’-čchuan, which have different cooking. Liv interconnects. No, I had to climb arrogantly to the kitchen, I just butted or kicked to today's recipe for chicken oyster.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
oyster chicken? Zdánlivý protimluv či nesmysl, ale už asi tušíte, že to bude kuřecí maso marinované v ústřicové omáčce. Stačí naložit kuřecí maso na 30 minutes, když ho v marinádě necháte déle, bude mít intenzivnější chuť. Nechal jsem kuřátko v koupeli přes noc, ať si oba užijeme.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes + 30 minutes
Cook Time
10 minutes
oyster chicken? Zdánlivý protimluv či nesmysl, ale už asi tušíte, že to bude kuřecí maso marinované v ústřicové omáčce. Stačí naložit kuřecí maso na 30 minutes, když ho v marinádě necháte déle, bude mít intenzivnější chuť. Nechal jsem kuřátko v koupeli přes noc, ať si oba užijeme.
oyster chicken | Tchajwanská inpirace
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, tak asi jako sousto. Naložíme do ústřicové omáčky a marinujeme nejméně 30 minutes. Nechal jsem přes noc.
  2. Mrkev škrabkou naloupeme na jemné proužky a spolu s fazolovými lusky blanšírujeme tak 3 minuty, pak rychle zchladíme a dáme stranou. Tentokrát jsem do vody přidal špetku soli.
    Blanšírujeme mrkev a fazolky
  3. V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou feferonku a nakrájený česnek, orestujeme, aby se rozvinula vůně, pak přidáme kousky kuřete a opékáme tak 3 until 4 minuty. Maso má vypadat na vnější straně jako vařené. Můžete k česneku přidat také kousek zázvoru nebo i sušený.
    Osmahneme česnek a feferonku
  4. Přidáme hrst zeleniny na čínu (spaříme ji předtím v osolené vodě, jak říká návod) a vaříme pár minut. Můžete přidat místo směsi i bambusové výhonky nebo rovnou houby shitake a pak choi či třeba žampion, prostě podle chuti a co máte po ruce.
    Přidáme směs na čínu
  5. Mezitím si uvaříme linguine v osolené vodě.
  6. Ústřicové kuře podáváme s linguine a blanšírovanou zeleninou.
    Podáváme
Tip:

Co je
blanšírování
Necháme si poradit, tentokrát ze stránek Alberta, ze školy vaření Zdeňka Pohlreicha:

Název může trochu napovídat, že tato metoda pochází z Francie, kulinářské kolébky světa. Blanšírování spočívá v ponoření vybrané potraviny do vroucí vody, kde se rychle spaří, a v následném prudkém ochlazení ve studené vodě - nejlépe s ledem.
Tato metoda se používá z více důvodů. U masa například proto, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě svou šťávu. U zeleniny a hub zase proto, aby si zachovaly svou chuť, barvu a také vitaminy. Zároveň se v potravinách zničí mikroorganismy, díky čemuž při zakonzervování déle vydrží. Toto se používá například, když chcete zmrazit čerstvé houby. Druhý způsob využití blanšírování je následné snadné odstranění slupky u zeleniny nebo ovoce, nejčastěji u rajčat, broskví a meruněk. Stejně tak tomu je i u mandlí nebo pistácií. Slupky z těchto potravin lze v čerstvém stavu odstranit jen stěží.

Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | Se šťouchanými bramborami

Copak podnikneme s prejtem, tedy konkrétně s jelítkovým prejtem? Narážím na recepty se zapékaným a do toho se mi moc nechce. Pečené jelítko se šťouchanými bramborami, které měli premiér s prezidentem v Lánech, to také nebude. Potřebuju přece jen měkčí jídlo pro člověka, který má problémy s kousáním. Když jsem narazil na to, že z prejtu může být i dobrá smaženice, bylo rozhodnuto. A jdeme do laboratoře, podniknout pokus, který musí vyjít. A když zbyde, můžete si dát ještě studenou smaženici ke snídani. Třeba na opečeném plátku dalamánku.

Varianta snídaně – cmaženice na opečeném plátku dalamánku
Varianta snídaně – smaženice na opečeném plátku dalamánku

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Clearly, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Clearly, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | With mashed potatoes,cs
Need:
Units:
How do you:
  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, nasekáme česnek i feferonku.
    Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku
  2. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
    Cibuli osmahneme
  3. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Toss.
    Přidáme fazole
  4. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
    Dáme vařit brambory
  5. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
    Přidáme prejt
  6. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
    Vmícháme vejce
  7. Vejce srazíme
  8. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
    Brambory rozšťoucháme
  9. Šťoucháme
  10. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
    Podáváme
  11. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.
    Smaženice za studena