Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré

Jak lze tušit, krkovici zapékanou se zeleninou už tady máme. A třeba i rychlejší večeři na téma krkovička. Pořád dobré! Ale vraťme se k zapékané krkovici se zeleninou. Trochu lečo ohulíme ještě rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Chystejte si chuťové pohárky, bude to dobré!

Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-3 osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Krkovičku naklepeme, posypeme kořenící směsí a zalijeme olejem. Necháme marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se koření dostalo opravdu všude. Brambory nakrájíme na plátky a zastříkneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
    Brambory nakrájíme
  2. Přidáme vrstvu šunky.
    Vrstva šunky
  3. Přidáme nakrájenou slaninu.
    Vrstva slaniny
  4. Zalijeme lečem.
    Zalijeme lečem
  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Pečeme zakryté 30 minut při teplotě 180 °C a pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
    Zalijeme omáčkou s olivami
  6. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ještě tak 10 minut.
    Posypeme sýrem
  7. Hotovo.
    Zapečeno
  8. Podáváme.
    Podáváme
Tip:

Hodí se třeba:

Znojmia Zeleninové lečo 330g
Znojmia Zeleninové lečo 330g

Panzani Olive & Basilico 400g
Panzani Olive & Basilico 400g

Avokádo kořenící směs na krkovičku
Avokádo kořenící směs na krkovičku

...

.

Rychlá čína na pánvi | Proč ne?

Byla příležitost zase zabrousit na Wild East, tak brousíme. Potřebujete k tomu opravdu ostrý nůž.

Rychlá čína na pánvi | Proč ne?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Rychlá čína na pánvi | Proč ne?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Čína je rychlá, takže po ní saháme v momentě, kdy nebylo moc času. Jenom je dobré si připravit všechno k ruce. Pak to jde totiž ráz na ráz a nějaké krájení zeleniny, když už je maso na pánvi už sotva stíháte.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
6 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Smícháme s kořením pěti vůní, solí a rýžovým octem (3 lžíce). Dáme stranou do chladu (ne do lednice).
    Maso nakrájíme
  2. Nakrájíme na kroužky pórek i cibuli, mrkev (kterou jsme předtím oškrábali) na šikmá kolečka.
    Zelenina
  3. Připravíme si aromatizovanou vodu. Smícháme rybí omáčku se sojovou omáčkou a škrobem. Rozmícháme v asi 75 ml vody.
    Aromatizovaná voda
  4. Aromatizovaná voda je připravena. Před použítím dobře rozmíchejte.
    Aromatizovaná voda 2
  5. Pánev rozpálíme nasucho a přilijeme 2 lžíce oleje (třeba řepkového). Hned maso promícháváme, aby se zatáhlo. Tak asi 1 minutu. Pak dáme maso stranou.
    Maso osmahneme
  6. Do stejné pánve přidáme lžíci oleje a na něm restujeme zeleninu. Mícháme asi tak minutu až dvě.
    Osmahneme zeleninu
  7. Zalijeme aromatizovanou vodou a mícháme, aby se zelenina obalila. Tekutina zhoustne, stačí jí tak minuta až dvě.
    Přilijeme
  8. Vrátíme do pánve k zelenině maso. Promícháme.
    Přidáme maso
  9. Hned přidáme oříšky (tady kešu, ale můžete arašídy či třeba i mandle, je to na vás). Promícháme a je hotovo.
    Oříšky
  10. Podáváme s rýží.
    Podáváme

Pečené uzené ocásky | Tak nějak na přání

Chodil jsem kolem řezníka, kde pořád nabízeli uzené ocásky. Protože to nějak viselo ve vzduchu, tak jsem se nakonec zastavil. Málem jsem nepochodil. Zbyl na mě jeden kousek, ale to pro dva může stačit. A už se to chystá. K ocáskům je třeba dobrý rajčatový salát, třeba.

Pečené uzené ocásky | Tak nějak na přání
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Chce to hlavně výdrž. Čtyři hodiny, jsou čtyři hodiny. Ale za tu dobu udělá černé pivo karamelizační kouzlo. Ale pak už se můžete pustit do skvělé bašty. Jo, nezapomeňte na ten rajčatový salát, hodí se k tomu, stejně jako čerstvý chléb.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
240 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
240 minut
Pečené uzené ocásky | Tak nějak na přání
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Chce to hlavně výdrž. Čtyři hodiny, jsou čtyři hodiny. Ale za tu dobu udělá černé pivo karamelizační kouzlo. Ale pak už se můžete pustit do skvělé bašty. Jo, nezapomeňte na ten rajčatový salát, hodí se k tomu, stejně jako čerstvý chléb.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
240 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
240 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Ocásky si necháme nasekat nebo je při troše štěstí rozdělíme doma. Šlo to.
    Rozdělíme
  2. Dáme maso do pekáče, přidáme koření.
    Nachystáme
  3. Cibule nakrájíme na měsíčky a přidáme k masu. Zalijeme pivem. Dáme do trouby předehřáté na 150 až 160 °C a pečeme 4 hodiny. Občas přeléváme vypečenou šťávou s pivem.
    Zalijeme
  4. V polovině pečení maso obrátíme, případně podlijeme trochou vody. Nenechte ocásky zcela na suchu.
    Při pečení obrátíme
  5. Podáváme třeba s chlebem a rajčatovým salátem.
    Podáváme

Moravský vrabec a vůbec | Klasika v akci

Už je tu zase. Máme tu žižkovskou variantu se zelím a výpečky se špenátem. Teda obdoba. A teď tu máme trochu jiného vrabce.

Moravský vrabec a vůbec | Klasika v akci
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Pokaždé jinak? Vypadá to tak. Když narazím na něco zajímavého, zkouším. Tentokrát mě trochu navedli Kluci v akci. Podlít maso vývarem a pivem? Proč ne?!
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Moravský vrabec a vůbec | Klasika v akci
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Pokaždé jinak? Vypadá to tak. Když narazím na něco zajímavého, zkouším. Tentokrát mě trochu navedli Kluci v akci. Podlít maso vývarem a pivem? Proč ne?!
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Maso nakrájené na kostky smícháme s cibulí nakrájenou na půlměsíčky a česnekem na plátky. Osolíme a okmínujeme.
    Připravíme maso
  2. Podlijeme vývarem.
    Podlijeme vývarem
  3. Podlijeme vývarem
  4. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C až 200 °C (podle vaší trouby) a pečeme asi hodinu. V polovině pečení promícháme a přilijeme trochu světlého piva.
    Podlijeme pivem
  5. Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce stáhneme teplotu a cibuli mírně zkaramelizujeme.
  6. Přidáme zelí i se šťávou, ochutíme kmínem a solí. Podusíme tak 10 minut.
    Přidáme zelí
  7. Podáváme.
    Výpečky