Alsaský švestkový koláč | Tak nějak asi, Alsasané prominou
Švestkový koláč
Nic není domácí. Listové těsto, švestky, tvaroh i skořicový cukr, to jsem koupil, stejně jako ostatní ingredience. Pokud máte domácí vajíčka, budete o krok líp. Pokud si děláte doma listové těsto, smekám.
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si všechno k ruce.
  2. Tvaroh smícháme s vejcem.
  3. Přidáme cukr.
  4. Přidáme skořicový cukr.
  5. Dobře promícháme.
  6. Pečící formu vyložíme pečicím papírem a rozložíme těsto. Část odkrojíme.
  7. Do těsta nalijeme tvarohovou směs. Rozpůlené švestky poklademe do směsi.
  8. Ze zbylého těsta vytvoříme mřížku.
  9. Posypeme trochou skořicového cukru
  10. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 30 minut.
  11. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 20 minut.
  12. Hotovo.
  13. Necháme vychladnout.