Potato as a toy
Bramboračka.
Bramboračku můžeme dělit na dva proudy. S houbami a bez hub. To ostatní už záleží na vás. Mám tady variantu bez hub. Ochutnejte.
Servings Prep Time
4serving 15minutes
Servings Prep Time
4serving 15minutes
Cook Time
60minutes
Need:
How do you:
  1. Nakrájíme brambory na kostičky. Stejně tak si nakrájíme slaninu.
  2. Nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a česnek.
  3. V kastrolu opečeme kostičky slaniny. Slaninu pak dáme stranou.
  4. Na vypečeném tuku dáme zesklovatět cibulku a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Promícháme a restujeme.
  5. Přidáme česnek a promícháme. Aby dal vůni a nehořkl, stačí mu minuta až dvě.
  6. Přidáme do kastrolu nakrájené brambory, promícháme, aby se tuk dostal na všechny kostičky brambor. Chvíli restujeme.
  7. Vrátíme do kastrolu opečenou slaninu.
  8. Přilijeme kuřecí vývar, tak, aby zakryl všechny ingredience.
  9. Zakryjeme a dusíme do změknutí brambor. Občas promícháme. Podle velikosti brambor by mělo stačit 40 minutes, nechal jsem je déle, aby byly opravdu měkkoučké.
  10. Můžeme po chvíli přidat trochu kmínu.
  11. Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme smetanou a provaříme.
  12. Smetanovou hmotu po částech vpravíme do brambor, helpful in this, jak hustou chceme polévku. Přidáme majoránku a osolíme. Necháme chvilku ještě probublávat.
Recipe Notes

Pokud jste to se smetanovou jíškou trošku přehnali, pomůžete si horkou vodou na zředění.