Bramborový koláč se žampiony a hráškem
Bramborový koláč
Můžete mít námitky, že je to spíše placka než koláč, ale koneckonců, na tom až tak nezáleží. Z tohoto koláče se nasytí dva, ale jistě i čtyři lidé.
Porce Doba přípravy
2–4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2–4osoby 10minut
Doba vaření
35minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Vše, co potřebujeme, si připravíme.
  2. Polovinu oleje rozřejeme na 18cm pánvi, na střední teplotě orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony. Tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný česnek a tymián. Vaříme ještě tak 1 minutu a pak směs dáme stranou.
  3. Brambory oloupeme a škrabkou pak naloupeme na hobliny nebo tenké pásky.
  4. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a poklademe polovinou brambor. Přidáme vejce.
  5. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vejce jemně promícháme.
  6. Přidáme žampionovou směs a rozprostřeme po ploše.
  7. Překryjeme druhou polovinou brambor, kterou přimáčkneme k vejcím. Snížíme teplotu a pečeme asi 12 až 15 minut.
  8. Pak koláč přesuneme na talíř a převrácený vrátíme na pánev. Pečeme opět tak 12 až 15 minut.
  9. Podáváme nakrájené na výseče. Můžeme přidat salát nebo nakrájená cherry rajčátka.