Chili con carne | Texas v Česku
Chili
Variantně lze i začít. Buď osmahneme maso, které pak dáme stranou a ve stejném hrnci osmahneme cibuli. Nebo se to dá udělat obráceně.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Připravíme si.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme nasekaný česnek a koření.
  4. Promícháme a necháme provonět. Pozor, česnek potřebuje malou chvíli, jinak zhořkne.
  5. Přidáme mleté maso.
  6. Dobře osmahneme.
  7. Přidáme nakrájenou papriku.
  8. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
  9. Přilijeme vývar.
  10. Přidáme cukr a majoránku.
  11. Přidáme pepř a osolíme.
  12. Přidáme scezené fazole.
  13. Promícháme a zakryjeme. Dusíme tak 20 minut.
  14. Přidáme protlak pokud chcete víc rajské pasty v chili.
  15. Provaříme tak 10 minut.
  16. Necháme stát ještě 10 minut, aby se chutě propojily.
  17. Podáváme s rýží nebo třeba jen s chlebem. Zdobíme jarní cibulkou.