Cibulová pakora | Varianta pro uvítání hostů
Pakora z cibule
Cibulová pakora je jakási vzdálená příbuzná cibulových kroužků, které se u nás připravují a také „doprovodným programem“ květákové pakory. Vznikla rychlou improvizací.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
  2. Cibuli nakrájíme napříč na kroužky, obalíme v těstíčku a osmažíme ve velké vrstvě oleje. Měl by mít optimální teplotu 170 °C. Smažíme po částech, aby se kroužky neslepily. Smažíme je asi 3 až 4 minuty. Bez teploměru teplotu oleje zjistíte tak, že kousek chleba dáte do horkého oleje. Když do dvaceti vteřin zrůžoví, máte onu optimální teplotu.
  3. A teď kroužky znovu obalíme v těstíčku a ještě jednou dáme do oleje. To už bude kratší záležitost. Stačí 2 minuty. Hotové kroužky můžeme ještě dochutit solí.
  4. Podáváme s řeckými tzatziky nebo okurkovým dipem.
Poznámky k receptu

K chuti přijde jistě okurkový dip nebo okurkový dip 2.0.