Divoká kyselica | Klasika posunutá trochu jinam
Divoká kyselica
Pokud jste ortodoxní, můžete vynechat chilli papričku i chilli vločky. Také jsem musel sáhnout po uzené krkovičce, když jsem neměl k dispozici uzená vepřová žebírka, ale to není na závadu. Zásadní je, že se maso musí vařením rozpadnout. Pak ho můžete vyjmou, ještě víc roztrhat a pak vrátit do polévky. Solit nemusíte, uzené maso je už tak docela dost osolené.
Servings Prep Time
4osoby 5minutes
Servings Prep Time
4osoby 5minutes
Cook Time
2-3hodiny
How do you:
  1. Osmahneme slaninu nasucho.
  2. Přidáme zelí a krkovičku. Maso vaříme tak dlouho, aby se začalo rozpadat.
  3. Zalijeme vodou a vaříme tak asi 1 hodinu.
  4. Přidáme švestky a houby, koření a bobkové listy.
  5. Přidáme nakrájenou chilli papričku. Ještě přidáme trochu mletých chilli vloček, podle chuti.
  6. Na sádle osmahneme cibulky a pak česnek, který rychle orestujeme.
  7. Přidáme papriku.
  8. Promícháme papriku s cibulkou a česnekem.
  9. Přidáme do hrnce se zelím. Opepříme.
  10. Přidáme nakrájenou klobásku.
  11. Promícháme a povaříme. Maso buď vyjmeme a roztrháme nebo roztrháme dobrou lžící v polévce.
  12. Podáváme s kopečkem zakysané smetany a dalamánkem.
  13. Další možnost podávání.