Fazolačka s klobásou | Polévka jako víno
Fazolová polévka
Je to lehoučké, a chutné. Polévka má paprikovou chuť, protože ta paprika je v klobáse. A protože je v ní také tuk, už jiný nepoužíváme, on se při opékání klobásy vypeče.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Opečeme klobásu nasucho, pustí dostatek tuku, přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a restujeme dosklovata.
  2. Přidáme asi polovinu palice čerstvého česneku, pokrájený.
  3. Přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a nadrobno napříč nakrájený stonek řapíkatého celeru. Promícháme a chvilku restujeme.
  4. Zalijeme trochou vývaru a povaříme.
  5. Přidáme koření. Promícháme, zakryjeme a dusíme tak 5 minut. Potom doplníme vývarem.
  6. Dolijeme horkou vodou.
  7. Podáváme.