Fazolky na kyselo s vejcem | Tentokrát bez masa
Podáváme s vejcem
Jednoduchá večeře, tohle zvládne i začátečník. A může si pochutnat. Je to jídlo, které si asi neobjednáte v restauraci. Ale nejspíš proto, že vám tohle nenabídnou. Jejich věc. Zahnali nás do kuchyně. Tak pojďme na to. Záměrem původně bylo, aby vejce byla taková, že když je rozříznete, žloutek vyteče. To se trochu nepovedlo. Je to tak na půl cesty. Ale i tak dobré. Možná jen méně efektní. Ale co, příště se to podaří.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Přivedeme k varu vodu a do ní vložíme vejce.
  2. Vejce vaříme 4 až 5 minut, pak hned dáme do studené vody (hodně studené, třeba i s ledem) a necháme minimálně 10 minut chladit. Pro efekt tekoucího žloutku vařte spíše jen 4 minuty.
  3. Do osolené vařící vody dáme fazolové lusky, které předtím zbavíme špiček i konců se stopkou.
  4. Vaříme do měkka. Tak asi 20 až 25 minut.
  5. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Teplotu zmírníme a restujeme zvolna asi 10 minut.
  6. Přidáme mouku.
  7. Vytvoříme jíšku.
  8. Jíšku rozředíme vodou z vařených fazolek. Tak 4 až 5 naběraček.
  9. Provaříme, tak 5 minut.
  10. Přidáme cukr.
  11. Přidáme ocet.
  12. Přidáme vařené fazolky.
  13. Promícháme.
  14. Osolíme a opepříme. Promícháme a na vypnutém vařiči necháme ještě chvíli dojít.
  15. Podáváme s vejcem.