Frankfurtská polévka skoro jako za stara | Bez frankfurtských párků | Nebojte, to půjde
Frankfurtská polévka
Vařit frankfurtskou polévku znamená, že si vyhledáte recept a jako volné dílo ho užijete. Protože zkouším, zase jsem si udělal malý pokus. Paprika v tomhle receptu je trojí. Sladká uzená, sladká a pálivá. Vadí? Dejte si tam tu svou favoritku. Ale z jednoho receptu jsem se poučil, brambory, které di polévky patří, jsem vařil zvlášť. Pak je přidal i s trochou vývaru. Zkuste to taky, je to dobré.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
45minut
Jak na to:
  1. Připravíme si potřebné.
  2. Nakrájíme cibuli nadrobno.
  3. Osmahneme na sádle. Na mírnějším plameni, aby spíše zkaramelizovala než byla hnědá. Ta 10 minut.
  4. Nakrájíme párky.
  5. Přidáme k cibuli a osmahneme. Asi 5 minut.
  6. Přidáme papriky a mouku. Krátce restujeme.
  7. Přilijeme vývar a promícháme.
  8. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a pak je uvaříme zvlášť. Vodu z brambor nevylévejte, budeme ji potřebovat. Brambory potřebují tak 20 minut.
  9. Brambory přidáme k párkům. A promícháme.
  10. Přidáme vodu z vařených brambor. Dobře promícháme a povaříme asi 20 minut.
  11. Přidáme česnek.
  12. Přidáme libeček.
  13. Promícháme. ještě povaříme tak 5 minut.
  14. Podáváme.