Frankfurt soup a bit differently | Try it too! Frankfurters, lens, rajčata.
Polévka frankfurtská
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Servings Prep Time
2osoby 14minutes
Servings Prep Time
2osoby 14minutes
Cook Time
50minutes
Need:
How do you:
  1. Rozehřejeme sádlo a orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Toss.
  2. Přidáme 2 lžičky sladké papriky.
  3. Zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list a trochu pepře. Necháme chvilku vařit, pak přidáme 4 lžíce krájených rajčat i se šťávou. Přilijeme trochu vývaru a necháme chvíli vařit.
  4. Přidáme čočku, kterou nemusíme dlouho namáčet, stačí ji nechat 10 minut ve vodě, kterou slijeme.
  5. Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Dáme do základu. Bramboře by mělo stačit k uvaření 20 minutes.
  6. Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože a nakrájíme nadrobno. Přidáme do polévky.
  7. Přilijeme vodu, promícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou.
  8. Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
  9. Můžeme ještě dochutit špetkou drceného kmínu a špetkou majoránky nebo libečku, ještě trochou mletého pepře a soli.
  10. V závěru ještě přidáme trochu zakysané smetany.
  11. Můžeme podávat s plátky bagetky.