Hermelín v těstíčku | Obalování jinak
Obalený hermelín
Tak jsem odcházel z práce se slovy, že se potkám s hermelínem. Už mě znají a tuší, že to bude o vaření. Tak si také pochutnejte.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20 minut
Jak na to:
  1. Připravíme si.
  2. Předsmažené hranolky upečeme v troubě. Trochu zastříkneme olivovým olejem a mírně posolíme. Pečeme při 220 °C 15 až 20 minut. Ten čas pak plně využijete na přípravu hermelínů.
  3. Hermelíny rozřízneme v polovině. Pomažeme každý z nich prolisovaným česnekem. Hermelíny spojíme.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Vejce smícháme s moukou
  6. Vytvoříme těstíčko. Pokud je příliš řídké přidáme mouku.
  7. Konečně vytvoříme těstíčko.
  8. Pokud je těstíčko husté, můžeme přidat trochu mléka.
  9. Pak obalíme ve strouhance. A uděláme to ještě jednou.
  10. Ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje opečeme z obou stran dozlatova. Stačí jedna až dvě minuty.
  11. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.