Holandský řízek z mletého masa
Tohle jídlo je rychlé dobré. Proč to nezkusit?
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
15
minut
Doba vaření
15
minut
Potřebujete:
400
g
mletého masa mix
vepřové a hovězí půl na půl
100
g
sýra
třeba Gouda, hrubě nastrouháme
hrst
petrželové natě
nasekáme
60
ml
mléka
strouhanku
na obalení
hladkou mouku
na obalení
2
vejce
na obalení
sůl
pepř
olej
na smažení
Jak na to:
Do mletého masa nalijeme mléko, promícháme a necháme odležet.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petržel, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme, nejlépe rukama.
Z masové hmoty vytvoříme placičky ve tvaru řízku. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Řízky opečeme v silnější vrstvě oleje. Z oleje přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými branborami a tatarskou omáčkou.