Holandský řízek z mletého masa
Holandský řízek s oblohou.
Tohle jídlo je rychlé dobré. Proč to nezkusit?
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Do mletého masa nalijeme mléko, promícháme a necháme odležet.
  2. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petržel, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme, nejlépe rukama.
  3. Z masové hmoty vytvoříme placičky ve tvaru řízku. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  4. Řízky opečeme v silnější vrstvě oleje. Z oleje přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
  5. Podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými branborami a tatarskou omáčkou.