Salát

Japonský okurkový salát

Podíváme se dneska hodně daleko. A nebo ani ne, protože všechno potřebné můžete koupit vlastně prakticky na rohu ulice. Kimono vůbec nepotřebujete.

Japonský okurkový salát
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Fígl, proč je salát japonský, spočívá v jeho hlavní ingredienci. Jasně, tou hlavní je okurka, ale bez rýžového octa by to nebylo ono. Spojení sladkého a kyselého doplňují nezbytná sezamová semínka.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Japonský okurkový salát
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Fígl, proč je salát japonský, spočívá v jeho hlavní ingredienci. Jasně, tou hlavní je okurka, ale bez rýžového octa by to nebylo ono. Spojení sladkého a kyselého doplňují nezbytná sezamová semínka.
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co budeme potřebovat.
    Připravte si
  2. Smícháme ocet s cukrem a solí.
    Ocet s cukrem
  3. Sezamová semínka opečeme na suché pánvi. Pánev stačí rozpálit a pak snížíme teplotu a dáme na sezamová semínka. Stačí minuta či minuta a půl a semínka začínají hnědnout.
    Opečeme sezam
  4. Okurku přepůlíme a pak nakrájíme na jemné plátky, pokud chcete fajnovější verzi, okurku nastrouhejte na plátky.
    Nakrájíme okurku
  5. Vše smícháme.
    mix
  6. Připravený salát dáme vychladit. Dejte mu trochu víc času, aby se chutě krásně propojily.
    Vchladíme salát

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.