Jednoduché šťouchané brambory | Nějak se stylu „zpátky ke kořenům“
Šťouchané brambory
Tentokrát povoláme řapíkatý celer a cibuli. Víc, krom brambor vlastně už nepotřebujeme. No, ještě trochu soli, oleje a másla.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostky. Dáme je vařit do osolené vody. Přidáme k nim ještě spodní část stonku řapíkatého celeru. Tu horní, zelenější, si necháme na další krok. Vaříme do měkka, asi 20 minut. Až brambory scedíme, necháme si trochu vody z nich stranou na další krok.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a stejně tak i horní zelenou část stonku řapíkatého celeru. Cibuli orestujeme na středním plameni na oleji s máslem a v závěru přidáme i nakrájený celer.
  3. Brambory rozbijeme mačkadlem, přidáme osmahnutou cibulku s celerem a zakápneme vodou z brambor. Podle chuti ještě dosolíme.
  4. Podáváme s cajunským file a marinovanými cherry rajčátky. Třeba.
Poznámky k receptu

Recept na marinovaná cherry rajčátka i na cajunské file máte samozřejmě tady po ruce.