Jiná bramborová kaše | Nebojte se improvizace
Podáváme, třeba s opečenou sekanou
Klasická kaše je dobrá, ale proč nezkusit něco trochu jiného. Třeba právě tuhle kaši s příchutí hovězího vývaru a mrkve. Brambory si vytáhnou z vývaru i mrkve další chutě. Pak už je to zase klasika. A tahle kaše je dobrá.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme na drobnější kousky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Přilijeme vývar a přidáme podélně překrojenou mrkev. Vaříme ještě 10 minut.
  2. Brambory slijeme (mrkev vyhodíme), přidáme kousek másla a šťouchadlem rozmělníme.
  3. Přidáme převařené mléko a prošleháme do kaše.
  4. Sekanou opečeme na troše sádla.
  5. Podáváme, třeba s opečenou sekanou. Kaši ještě omastíme kouskem másla.
Poznámky k receptu

Brambory na kaši můžete vařit třeba i se stonkem řapíkatého celeru, který po slití vyhodíme.