Cabbage soup | Portugalská inspirace v české variaci
Polévka z kapusty
Ale Portugalci by asi koukali, co jsem s tím udělal. Takže jsem zapojil fantazii a tohle není žádná rekonstrukce receptu. Začínám zase na pánvi, ale tentokrát nasadíme kastrol dřív. Ale pozor, polévka je trošku ostřejší, to díky pálivé paprice.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
25minutes
How do you:
  1. Klobásku nakrájíme na kolečka a na oleji na střední teplotě opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a na jemné plátky nakrájený česnek. Ještě přihodíme nakrájenou pálivou papriku.
  2. A ještě nadrobno nakrájenou mrkev, prohřejeme a necháme chvilku na teple.
  3. Přendáme obsah pánve do kastrolu, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu.
  4. Přidáme na kousky nakrájenou kapustu (listy napřed zbavíme košťálových žil). Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vše dobře promícháme a přivedeme opět k varu. Podle potřeby, tedy je-li polévka až příliš hustá, přilijeme vodu.
  5. Ještě přidáme rýži.
  6. Zakryjeme. Teplotu snížíme na mírný stupeň, cook 15 minutes, aby změkla rýže.