Klobása s pikantními fazolemi | Toskánská inspirace
Klobása s fazolemi
Fazole máme dvojí, ať je veselo. Červená a bílá, pak přidáme červenější rajčátka a zelenou papriku. To je Itálie. Klobásky před opékáním nařízneme několika příčnými řezy.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme rajčata, papriky i česnek, ten na plátky.
  2. Na oleji opečeme klobásy. Pár šikmých zářezů v klobáse není na škodu. Pečeme tak asi 6 až 8 minut. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  3. Osmahneme rychle na plátky nakrájený česnek.
  4. Přidáme nakrájená rajčata…
  5. … a papriky.
  6. Osolíme, opepříme a promícháme.
  7. Promícháme.
  8. Snížíme teplotu a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
  9. Vrátíme do pánve klobásy.
  10. Přidáme fazole, které jsme dobře propláchli.
  11. Přidáme bobkové listy. Můžete přidat opravdu jen trochu vody.
  12. Dobře promícháme a dusíme ještě 10 minut.
  13. Hotovo.
  14. Podáváme. Můžete ještě dozdobit nasekanou petrželkou.