Klobásové rolky | Pro kluky i holky
Masové rolky
Fígl v jemnosti je v tom, že si zeleninu i se slaninou orestujeme. Nejspíš by to šlo i bez toho, ale restováním se začnou chutě propojovat. Takže to zdržení čekáním až zeleninová směs vychladne, stojí za to.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak i celerový stonek.
  2. Rozehřejem olej na pánvi a orestujeme cibuli, celer a česnek. Tak asi 2 minuty.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Vaříme tak ještě 3 až 5 minut. Necháme vychladnout.
  4. Připravíme si masovou klobásu.
  5. Vymačkáme masovou směs.
  6. Přidáme k masu chladnoucí směs z pánve, strouhanku a vejce. Osolíme a opepříme.
  7. Prohněteme, nejlépe rukou. Vytvoříme kompaktní hmotu.
  8. Položíme část směsi na plát listového těsta.
  9. Zabalíme směs do těsta, vytvoříme válečky. Položíme na plech s pečicím papírem. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme do trouby předehřáté na 180 až 200 °C.
  10. Pečeme asi 20 minut a pak ještě jednou potřeme vajíčkem. Vrátíme zpátky do trouby a pečeme ještě tak 10 minut.
  11. Hotovo.
  12. Podáváme s omáčkou nebo dipem.
Poznámky k receptu

Stejně jako masovou klobásu můžeme využít mleté maso, bílou klobásu (ne tu vinnou, která je příliš jemná). Možná by se daly nasadit i taliány, ale to už je jenom úvaha, nemám vyzkoušeno.