Korejský okurkový salát se sezamem | Na mimořádné lince Praha – Soul | Oi Muchim
Korejský okurkový salát - hotovo
Překvapující v tomto salátu je sojová omáčka. Tady rovnou přiznávám, že si nic nevymýšlím, nepředělávám, dokonce se skoro sešly u mě v kuchyni všechny ingredience, takže záměna je minimální. Jenom doporučuji pro začátek s chilli raději špetku, uvidíte, jestli si to říznete později víc. Půl lžičky mi nevadilo, byť jsem musel konstatovat, že je to dost ostré. JinJoo pojmenovala recept Oi Muchim, to Oi znamená korejsky okurku. Je to jiná chuť, peprnější, ale rozhodně se nebojte sojové omáčky, chilli je dost výrazné, tak kořeňte opatrně.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba nečinnosti
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky.
  2. Cibulku přidáme k okurce a přelijeme směsí sojové omáčky a octa. Promícháme a jemně posypeme mletými chilli vločkami.
  3. Překryjeme fólií (nebo dáme do umělomotného boxu) a necháme minimálně 20 minut vychladit.