Krémové kuře s pórkem | Rychle za dobrým obědem
Krémové kuře s pórkem
A bude to i s přílohou, tentokrát bramborami. A bude to i rychlá záležitost. Jen 10 minut na přípravu a a 20 minut na vaření! Jen nezapomeňte na souběh přípravy kuřete a vaření brambor, jinak se zaseknete a časově to nevyjde. Začněte bramborami, ale pokud potřebujete jídlo správně načasovat, klidně si všechno připravte, dá se dobře ohřát a pak podáváme s právě uvařenými bramborami.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a  zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na přílohy. Tohle je start.
  2. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na proužky. Anglickou slaninu nadrobno, pórek na kolečka.
  3. Na 1 lžíci oleje nejprve osmahneme slaninu, tak 2 minuty a pak přidáme kuřecí maso. Opékáme další asi 3 minuty, tak, aby nám maso začalo tu a tam zlátnout.
  4. Přidáme nakrájený pórek, a na středním ohni povaříme, aby změkl. Dejte mu na to tak 10 minut.
  5. Teď maso s pórkem zaprášíme lžící hladké mouky a postupně přidáváme kuřecí vývar. Mícháme a přidáme, mícháme a přidáme… Jemně dochutíme solí a pepřem.
  6. Přidáme 1 lžíci celozrnné hořčice a 2-3 lžíce zakysané smetany. Promícháme, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 5 minut, aby omáčka zhoustla a byla krémová.
  7. Maso s omáčkou přelijeme přes uvařené brambory.