Krkovice v zelenině | Ještě jednou stejně dobré
Zapečená krkovička
Základem je samozřejmě krkovice, pak ještě lečo, rajčatová omáčka Panzani s olivami a bazalkou a k tomu ještě brambory. Oproti první variantě jsou ve hře brambory, což sice postup trochu prodlouží, ale stojí to za to. Rajčatová omáčka s olivami a bazalkou zase dodá větší grády. Trochu delší, ale jednoduché. Pak už stačí si jenom vychutnávat tohle skvělé jídlo.
Porce Doba přípravy
2-3osoby 10 + 60 minut marinování
Porce Doba přípravy
2-3osoby 10 + 60 minut marinování
Doba vaření
80minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Krkovičku naklepeme, posypeme kořenící směsí a zalijeme olejem. Necháme marinovat tak hodinu. Občas protřepeme, aby se koření dostalo opravdu všude. Brambory nakrájíme na plátky a zastříkneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut.
  2. Přidáme vrstvu šunky.
  3. Přidáme nakrájenou slaninu.
  4. Zalijeme lečem.
  5. Zalijeme rajčatovou omáčkou s olivami a bazalkou. Pečeme zakryté 30 minut při teplotě 180 °C a pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
  6. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ještě tak 10 minut.
  7. Hotovo.
  8. Podáváme.
Poznámky k receptu

Hodí se třeba:

Znojmia Zeleninové lečo 330g
Znojmia Zeleninové lečo 330g
Panzani Olive & Basilico 400g
Panzani Olive & Basilico 400g
Avokádo kořenící směs na krkovičku
Avokádo kořenící směs na krkovičku

.