Krkovice zapečená s lečem a sýrem
Krkovička zapečená se sýrem a lečem
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
65minut + 24 hodin na marinování
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Plátky krkovice naklepeme jemně z obou stran.
  2. Okořeníme směsí steakového koření.
  3. Plátky dáme do umělohmotného boxu a zalijeme olivovým olejem. Dáme do chladu alespoň přes noc.
  4. Plátky krkovice vložíme do zapékací misky.
  5. Poklademe plátky šunky.
  6. Poklademe plátky anglické slaniny.
  7. Přidáme lečo a krájené papriky. Zakryjeme.
  8. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme zakryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
  9. Zasypeme strouhaným sýrem.
  10. Pečeme ještě 10 minut, aby sýr mírně zezlátl.
  11. Podáváme s vařenými brambory, přelitými vypečenou šťávou.
  12. Dobrou chuť!