Krkovice zapečená s lečem a sýrem
Krkovička zapečená se sýrem a lečem
Je to jednoduché jako facka. No, jen to potřebuje čas. Marinování zabere alespoň noc, pak ještě zapékání. Ale, když si to načasujete, tak to klapne. Masíčko v obalu ze šunky a slaniny v sýrové krustě, to je přece ono!
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
65minut + 24 hodin na marinování
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Plátky krkovice naklepeme jemně z obou stran.
  2. Okořeníme směsí steakového koření.
  3. Plátky dáme do umělohmotného boxu a zalijeme olivovým olejem. Dáme do chladu alespoň přes noc.
  4. Plátky krkovice vložíme do zapékací misky.
  5. Poklademe plátky šunky.
  6. Poklademe plátky anglické slaniny.
  7. Zakryjeme.
  8. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme zakryté asi 30 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
  9. Zasypeme strouhaným sýrem.
  10. Pečeme ještě 10 minut, aby sýr mírně zezlátl.
  11. Podáváme s vařenými brambory, přelitými vypečenou šťávou.
  12. Dobrou chuť!