Krůtí řízky s fazolkami |
Krůtí řízečky s fazolkami
Je to snadná večeře, rychlá, pokud si odmyslíte hodinku, kterou potřebujete na marinování.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
30minut + 60 minut na marinování
Jak na to:
  1. Krůtí prso nakrájíme na plátky.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a zalijeme olejem. Může být olivový nebo řepkový. Necháme marinovat tak hodinu v chladu.
  3. Očistíme fazolky, červenou cibuli nakrájíme na plátky a uzené maso na kostičky.
  4. Na rozpáleném oleji osmahneme uzené maso. Tak 4 až 5 minut stačí. Pak dáme stranou.
  5. Na olej, kde jsme smažili uzené vložíme krůtí maso.
  6. Osmahneme do zlatava. Asi 8 minut. Dáme stranou.
  7. Na výpek dáme červenou cibuli. Orestujeme. Tak 3 až 4 minuty.
  8. Přidáme zelené fazolky. Zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus.
  9. Vrátíme opečené maso a prohřejeme.
  10. Zjemníme kouskem másla.
  11. Promícháme, podle chuti ještě přisolíme a opepříme.
  12. Podáváme s vařeným bramborem, posypeme osmaženým uzeným.