Kuře kung pao podle PanNan | Čína z Ameriky
Kuřecí kung pao
Žádná směs z pytlíku (nic proti tomu), ale tentokrát sáhneme po jarní cibulce a česneku. Ještě můžete pustit do hry čerstvý zázvor. Použil jsem sušený, trochu se tak připravuji o ono aroma čerstvého zázvoru, ale chuť zůstává.
Porce Doba přípravy
2osoby 6minut
Porce Doba přípravy
2osoby 6minut
Doba vaření
10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Prsní řízek nakrájíme na kostky, které obalíme v kukuřičném škrobu.
  2. V pánvi wok rozehřejeme olej, do kterého přidáme sezamový olej. Kuřecí maso opečeme do zlatava. Tak asi 7 minut.
  3. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, bílou i zelenou část. Orestujeme a pak přidáme prolisovaný česnek a chilli vločky. Promícháme a restujeme tak 20 sekund.
  4. Mezitím si při opékání kuřecího masa připravíme omáčku. Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr.
  5. Omáčku vlijeme do pánve s cibulkou.
  6. Vrátíme do pánve kuřecí maso.
  7. Přidáme pražené arašídy. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.
  8. Podáváme s rýží, rýži přelijeme masem s omáčkou.