Kuřecí korma | Ještě jinak ozvěna Orientu
Kuřecí korma
Je to ozvěna Orientu. Svižné jídlo, které potěší duši i chuťové pohárky. Když se do něho pustíte, nebudete litovat. A už je jedno, jestli k přípravě použijete kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Trocha chilli vloček a feferonka hází Orient sice do Mexika, ale proč ne?!
Porce Doba přípravy
2osoby 35minut
Porce Doba přípravy
2osoby 35minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Kuřecí řízky odšlašíme (moje slovo, sorry) a nakrájíme na kostky. Můžete okrájet i veškerý tuk, já ho nechávám, nevadí mi.
  2. Maso osolíme, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Jen párkrát otočíme mlýnkem, žádná velká divočina.
  3. Maso dáme do boxu a přidáme jogurt.
  4. Promícháme, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minut.
  5. Připravíme si ingredience na pastu.
  6. Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.
  7. Rozpálíme olivový olej, přidáme římský kmín a krátce orestujeme.
  8. Přidáme pastu a kari. Ještě chvilku restujeme.
  9. Přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu.
  10. Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minut.
  11. Odkryjeme a omáčku necháme redukovat, pokud je třeba.
  12. Podáváme s rýží.