Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami | Asijská ozvěna
Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami a rýží
Tuhle rychlou záležitost zvládne i naprostý začátečník, takže žádný strach. I když vím, že tyhle stránky navštěvují zkušení kuchaři a kuchařky, kteří oátrají stejně jaké já po něčem novém. To nové tedy právě nabízím. Neříkejme tomu jídlo čína, je to asijská ozvěna, hlavně kvůli ingrediencím.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
12minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
  2. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.
  3. Smícháme na omáčku kuřecí vývar, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr.
  4. Přidáme 2 lžičky kukuřičného škrobu. Dobře promícháme.
  5. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
  6. A můžeme restovat maso. Připravíme si prolisovaný česnek, zázvor, omáčka už čeká.
  7. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.
  8. Orestujeme tak 30 sekund, pak hned přidáme kuřecí nudličky. Pokud je oleje málo, přidáme ještě lžíci řepkového oleje. Maso restujeme tak 3 až 5 minut.
  9. Přidáme nakrájenou jarní cibulku.
  10. Ještě přidáme hned fazolky. Za stálého míchání restujeme tak 2 až 3 minuty.
  11. Promícháme, restujeme.
  12. Vmícháme připravenou omáčku a mícháme, aby omáčka zhoustla. Vaříme na mírném ohni tak 3 minuty.
  13. Podáváme. Můžete přidat ještě rýži. S tou si dozajista už poradíte, že? Když do vody ještě přidáte kuřecí vývar, dostane rýže další chuť.