Kuřecí paličky nasucho | Jako křídla – variace
Paličky pečené bez oleje s farmářským dresinkem
Paličky jemně obalíme v okořeněné mouce a pečeme. Toť vše. Můžete si zvolit koření podle chuti. Křídla v podobném receptu jsou s cajunskou směsí, tentokrát je ve hře obyčejné grilovací koření.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
60minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Paličky opláchneme, osušíme obalíme dobře v mouce, kterou jsme smíchali s grilovacím kořením a solí. Jemně při vyjmutí ze směsi oklepneme.
  2. Rozložíme na pečicí papír a dáme do trouby předehřáté na 200 °C pozvolna péct asi tak 60 minut. Osvědčilo se mi dát pod plech ještě jeden pekáček s vodou. V troubě se vytvoří lepší klima. Pohled do trouby vypadá trochu strašidelně, ale to jenom proto, že jsem nepustil světlo dovnitř. Takže se nenechte odradit fotkou.
  3. V polovině pečení paličky otočíme. Pokud se na nich ještě objevuje moučný obal, stačí jemně orosit vodou.
  4. Hotovo. Můžeme podávat.
  5. Podáváme s dresinkem, třeba farmářským nebo dipem. Miluji sladkou chilli omáčku na kuře. Má správnou ostrost a skvělou chuť. Jako příloha může být třeba dalamánek, chléb nebo toast.