Kuřecí prsa s kadeřavou kapustou | Volný styl povolen
Kuřecí kousky s kadeřavou kapustou a rýží
Zkuste i tuhle variantu, kuřecí prsa jsou marinovaná, takže měkčí, navíc dušená, takže nepřipadá v úvahu, že by vám někdo vytkl tu klasikou kletbu – kuřecí mase je suché. Naopka, je krásně vláčné a rozpadá se v ústech.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
40minutes
How do you:
  1. Prsa nakrájíme na proužky, které ještě překrájíme na menší kousky. Přidáme oregano, lemon zest, citronovou šťávu, lžíci oleje a dvě špetky soli. Zakryjeme a necháme v chladu tak asi 30 minutes to marinate.
  2. Kadeřavou kapustu blanšírujeme ve slané vodě 3 minuty, pak ji prudce zchladíme a dáme stranou.
  3. Nakrájíme cibuli a chilli papričku.
  4. Marinované kuřecí maso osmahneme na lžíci olivového oleje, tak asi 5 minutes. Then set aside.
  5. Nakrájíme červenou papriku.
  6. Into the pan put a tablespoon of oil, rozehřejeme a osmahneme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme chilli papričku nadrobno nakrájenou. Pak ještě přidáme nakrájenou červenou papriku.
  7. Zalijeme vývarem, jen trochu, a provaříme.
  8. Přidáme osmahnuté kuřecí maso.
  9. Přilijeme ještě trochu vývaru a pak zakryjeme. Dusíme tak 15 until 20 minutes. Přidáme kapustu a promícháme.
  10. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru z rýže a ještě podusíme 10 minutes.
  11. Pak přidáme blanšírovanou kapustu.
  12. Stir and heat.
  13. Podáváme s rýží. Rýže je vařená ve zbytku kuřecího vývaru s přidanou vodou.