Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem
Kuřecí stehno s červeným zelím
Měla být martinská husa, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
70minut
Potřebujete:
Kuře
Jak na to:
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
  2. Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
  3. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minut. Maso vyjmeme a dáme stranou.
  4. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
  5. Vmícháme červené zelí.
  6. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minut, aby změklo.
  7. Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
  8. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C tak asi 40 minut. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.
  9. Podáváme s bramborovým knedlíkem (a pivem).