Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem
Kuřecí stehno s červeným zelím
Should be Martin's goose, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
70minutes
Need:
Kuře
How do you:
  1. Preheat oven to 180 ° C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
  2. Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
  3. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minutes. Maso vyjmeme a dáme stranou.
  4. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
  5. Vmícháme červené zelí.
  6. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minutes, aby změklo.
  7. Přilijeme do zelí ocet a víno, add sugar. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
  8. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Bake at 180 ° C and about 40 minutes. V posledních 5 minutes, raise the temperature to 200 ° C.
  9. Serve with potato dumplings (a pivem).