Ostřejší kuře na zelí

Kuřecí stehna se slaninou na zelí | Další z možností

Péct maso na zelí, to bývá kratochvílí mnoha kuchyní. Také už jsem se toho dopustil, tentokrát to zkusíme s červenou feferonkou a bílým vínem.

Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Je to jako eintopf, tedy všechno v jednom pekáčku. Naskládáte a pak už jenom pečete.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
70 minut
Je to jako eintopf, tedy všechno v jednom pekáčku. Naskládáte a pak už jenom pečete.
Kuřecí stehna se slaninou na zelí | Další z možností
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku.
    Nakrájíme cibuli
  2. Rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme.
    Přidáme zelí
  3. Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.
    Přidáme feferonky
  4. Rozprostřeme na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu.
    Přidáme slaninu
  5. Přidáme čtvrtinky brambor.
    Přidáme nakrájené brambory
  6. Na vrch položíme kuřecí stehna, která jsme posolili a opepřili. Přidáme bobkové listy. Podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.
    Navrch položíme stehna
  7. Stehna převrátíme a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme 20 minut.
    Přidáme vývar
  8. Zelí prohrábneme vidličkou a pečeme ještě 5 minut, troubu vypneme a vše necháme dojít tak 5 až 10 minut.
  9. Podáváme.
    Kuře na zelí podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..