Kuřecí vlny | Inspirace z dovolené
Kuřecí vlny
Můžete sáhnout po kuřecích prsních řízcích, nebo těch stehenních. Volím stehenní, protože doma jsou kuřecí prsa na indexu. Tak jo. Řízky můžete zbavit tuku, já ho obykle nechávám, což mi asi někdo vyčte, ale berte to tak. Odříznete tuk a je to. Neodříznete a je to. Máme volbu. A když si všechno připravíme, pak už jenom vrstvíme a zapečeme v grilu (nemáte-li, stačí určitě i trouba). Přidáme hranolky a podáváme. Pokud zvolíte kuřecí prsa, je lepší nabídnou steakový nůž. Lépe se řízek krájí.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
25 minut
Jak na to:
  1. Kuřecí řízky očistíme od tuku, pokud chcete, já to obvykle nedělám.
  2. Řízky opečeme na lžíci olivového oleje. Z obou stran, tak 6 až 8 minut po každé straně (podle výkonu vařiče). Řízky vyjmeme a dáme stranou.
  3. Do stejné pánve dáme opéci plátky slaniny. Necháme ji zesklovatět.
  4. Slaninu poklademe na opečené řízky.
  5. Přidáme vrstvu nakrájené pálivé papriky.
  6. Přeložíme plátky chedaru. A překrojená rajčátka. Pak dáme do trouby, zapneme gril a grilujeme asi tak 4 až 6 minut (řízky umístíme do spodní části trouby). Sýr povolí.
  7. Usmažíme hranolky v dobré vrstvě rostlinného oleje. Stačí pánev, pokud nemáte fritézu.
  8. Podáváme s hranolky.
Poznámky k receptu

Omrknuto:
Takhle jsem si pochutnal na Kuřecích vlnách v taverně Wave.

Chicken wave přímo na Corfu
Chicken wave přímo na Corfu