Květák se šunkou a volským okem | Skládačka k pochutnání
Květák se šunkou
Obvykle stačí něco přidat, a máte fungl nové jídlo. V našem případě si na talíři zahraje klasické volské oko.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Jak na to:
  1. Zahřejeme pánev na střední teplotu a rozehřejeme olej. Přidáme květák, rozebraný a nakrájený na růžičky, nadrobno nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a opékáme asi 12 minut.
  2. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, papriku, italské bylinky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni 6 až 8 minut.
  3. Na rozehřátém oleji si uděláme volská oka.
  4. Směs květáku a šunky dáme na talíř, přidáme volské oko a dozdobíme nasekanou petrželkou.
Poznámky k receptu

Zkuste také třeba květákovou pakoru, skvělé a vlastně dost jednoduché.