Makrela na pánvi s pomerančovou salsou
Makrela na stole
Pstruha nejspíše také připravujete na másle. Je to určitě nejrychlejší a nejjednodušší způsob. A makrelu? Tu si připravíme na směsi oleje s máslem. Máslo i mouku jsem si přidal, připadá mi to lepší. Tyhle kámošky připlavaly z Německa, jak se píše na obalu. Uvidíme, jak se jim bude dařit podle anglické inspirace v českém provedení.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
10-16minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Brambory nakrájíme na měsíčky a uvaříme v osolené vodě. Novým bramborám by mělo stačit 20 minut, možná i méně.
  2. Ryby opláchneme a osušíme.
  3. Smícháme mouku s uzenou paprikou, solí a pepřem. Touto směsí posypeme (obalíme) makrelu z obou stran. Dáme stranou.
  4. Smícháme kousky pomeranče s drobně nakrájenou šalotkou, nasekanými olivami a petrželí a dobře opepříme. Jak na kousky pomeranče? Určitě intuitivně, ale pokud váháte, mrkněte na tip.
  5. Zelené fazolky povaříme 3 minuty v osolené vodě.
  6. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a makrelu osmažíme z obou stran, z každé asi 6 až 8 minut.
  7. Podáváme s pomerančovou salsou, novými bramborami a zelenými fazolkami.
Poznámky k receptu

Pomeranči seřízneme vršek a spodek, kůru i dužinu oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky, které podélně rozpůlíme uprostřed.

Seřízneme konce pomeranče
Seřízneme pomeranč z obou konců
Oddělíme
Odstraníme kůru, dužinu a dílky rozdělíme
Rozkrojíme
Pomerančové dílky rozkrojíme podélně v polovině mezi bočními membránami
Připravíme salsu
Všechny ingredience nasekáme nadrobno
Smícháme všechno dohromady
Dobře opepříme, smícháme dohromady a můžeme servírovat