Mackerel baked with potatoes | Variace na známé téma
Zapečná makrela s okurkovým salátem
Není to rychlovka, ale zase můžete ocenit jednoduchost receptu, který se povede každému. Tím nikoho nepodceňuji, jenom chci říct, že je to taková brnkačka. K zapečené makrele můžete přidat okurkový salát, nakládanou okurku nebo jinou zeleninovou laskominu.
Servings Prep Time
2osoby 30minutes
Servings Prep Time
2osoby 30minutes
Cook Time
45minutes
Need:
How do you:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a po mírném vychladnutí oloupeme. just as 20 minutes, je to započítáno v čase na přípravu.
  2. Nachystáme si všechno, What we need. Z makrely pak vybereme maso.
  3. Zapékací misky vymažeme máslem. Na dno poklademe na plátky nakrájené brambory.
  4. Poklademe vrstvou na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
  5. Přidáme vrstvu makrely.
  6. Opepříme.
  7. Překryjeme další vrstvou brambor. Navrch položíme kousek másla a dáme do trouby předeřáté na 220 °C. Teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 25 minut nebo dokud brambory nezačnou zlátnout. I like, když mají brambory tu zlatavou kůrčičku. Ona změkne v momentě, kdy uděláte další krok. Ale chuťově to tam zůstane.
  8. Mezitím rozmícháme zakysanou smetanu s vejci a trochou mléka.
  9. Dobře prošleháme.
  10. Opepříme a osolíme.
  11. Zalijeme smetanou brambory s makrelou.
  12. Dáme zpět do trouby a pečeme 15 minutes.
  13. Finished.
  14. served. Třeba s pikantním okurkovým salátem.