Meat balls | Since as from IKEA
Kuličky jako z IKEA
Když všechno smícháte a pak přidáte trochu smetany, najednou se masové těsto zahustí. Místo pepře můžete použít bílý pepř.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
25minutes
Need:
How do you:
  1. Cibuli rozpůlíme a jednu polovinu nakrájíme nadrobno, druhou na trochu větší kousky. Pokud se vám to nepovede, radši obě půlky krájete nadrobno, pak by to dělalo paseku. Polovinu cibule osmahneme na másle.
  2. Necháme osmahnutou cibuli mírně vychladout a přidáme k mletému masu. Přidáme i surovou cibuli.
  3. Přidáme vejce, sůl a koření.
  4. Přidáme ke směsi trochu smetany na šlehání. Pokud se vám zdálo, že bude směs řídká, zjistíte, že smetana ji docela slušně zahustí. Rozhodně zapomeňte na strouhanku.
  5. Vytvoříme masovou směs a necháme chvilku odpočinou v chladu.
  6. Rukama namočenýma ve vodě pak vytvoříme kuličky. Dáme do chladu tak na 15 minutes.
  7. Kuličky opečeme na másle. Při opékání pohybujeme s pánví, aby se opekly ze všech stran.
  8. Pozor jen, abyste nemávali pánví příliš a máslo nestříkalo. Až budete kuličky dávat stranou, nechte v pánvi výpek. Budete ho potřebovat.
  9. Hotové kuličky dáme stranou.
  10. Do trochy vývaru rozmícháme hladkou mouku. So 1 spoon.
  11. Do pánve s výpekem nalijeme vývar. mix well.
  12. Přidáme vývar s moukou a promícháme. Chvilku povaříme.
  13. Add cream and mix.
  14. Hotová omáčka.
  15. Kuličky podáváme s omáčkou a dalamánkem.